Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil Nokia-indikátory na displeji

Od: milena8421® odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny-potřebuju poradit. Nevíte někdo co znamená indikátor E v horní části mobilu? Je to Nokia 2330.

Některé zprávy mi nejdou odeslat, samy se mi změní na multimediální zprávu a píše mi to:

Není definováno nastavení multimediální zprávy. Zpráva neodeslána. --------- Nevím co s tím, jestli to nemá

spojitost s tím E na displeji. Návod už nemám. Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
E znamená Edge. Je to typ datového připojení. Co se týče MMS, nejjednodušší bude zavolat operátorovi.
hodnocení

Děkuji. Asi to bylo tím, že zpráva byla dlouhá a obsahovala diakritiku. Opravila jsem ji, pak šla odeslat a dokonce zmizelo i to proklaté E. M.

To "proklaté" E nemá s problémem s odesíláním sms nic společného.

Je to jen identifikátor typu datového připojení. Telefon vám oznamuje, že je k dispozici připojení typu EDGE. Což znamená určitou rychlost připojení. Ještě se vám místo E může ukázat G (GPRS, což je základní pomalé připojení).

Ale pokaždé je to jen oznámení, jakou rychlost datového přípojení podporuje síť (vysílač), ke kterému jste zrovna připojena.

To že zmizelo E zrovna v tu chvíli je náhoda.

Diakritika zmenší počet znaků na jednu zprávu o polovinu, konkrétně ze 160 znaků vám zbyde 70. Takže zpráva měla pravděpodobně moc znaků na smsku a tak ji tel. změnil na MMS. Tam je počet znaků obvykle max. 1000 a nerozlišuje se s diakritikou nebo bez.

Ta hláška Není definováno nastavení multimediální zprávy nejspíš znamená, že nemáte nastavené MMS v telefonu. Jak psal @raadek, nejjednodušší je zavolat operátora a nechat si poslat konfigurační sms, která nastaví telefon, aby mohl posílat a odesílat MMS. Je-li to ovšem žádoucí. Někteří mají MMS blokované úmyslně.

hodnocení

Hezký den,

moc děkuji za obsáhlou odpověď.Bylo to skutečně tím, že zpráva byla dlouhá a navíc měla diakritiku. Napadlo mně to,

celou jsem ji opravila a pak odeslat šla. Nastavení MMSek asi nemá a ani ho nechci protože má mizerný fotoaparát, je

to Nokia 2330. Šlo mi pouze o tu zprávu co nešla odeslat a proč tam bylo to E - pociťovala jsem souvislost.

Ještě jednou děkuji, Milena.

martinhajek*
hodnocení

0x
Někde v nastavení zpráv možná bude položka "Zprávy odesílat jako text", nebo tak nějak.
hodnocení

Ano, je to tak. Nastavila jsem ,,text´´ a zpráva stejně nešla odeslat-obsahovala diakritiku. Děkuji. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]