Nejste přihlášen/a.
Možná by stačilo nechat tam tu původní žárovku a k ní připojit LED pásek. Případně zkusit žárovku s nižším výkonem. Zkuste to.
to je úžasné. Tak moc písmenek a já nevím o co jde. akorát jsem pochopil, že snad sulfitka =sufitka.
doplněno 28.03.14 08:18:aha, no já nepochopil že sejednáo kufr auta... Akorát bych to nedělal. Uzčitě tonení homologované, a pak jak zabezpečíš ten topící odpor, aby nekde něco nechytlo? Žárovka je pod deklem a ten R přijde míto ní?
pro dva předchozí: ten dotaz už tu někdy byl, jde o to, že má v kufru auta 12V LED pásek, který 3 vteřiny po otevření kufru svítí normálně, ale potom klesne výkon asi na polovinu. Radili mu, že má dát paralelně odpor, aby si jednotka myslela, že je použita obyčejná žárovka (podle příkonu).
Aha. No to by mě nenapadlo. Jestli řídicí jednotka vyvádí takovéhle kraviny (já vím, může se jí to zdát nenormální, vyhodnotí to jako závadu a začne zabraňovat škodě), tak to auto začíná být jak Windows! Zlatá stará dobrá auta!
Ale k dotazu. Jestli je to opravdu tak a je skutečně nutné nasimulovat odběr žárovky, pak ten odpor doporučím také buď 60 ohmů na 3 W, nebo cca 40 ohmů na 4 W, nebo 30 ohmů na 5 W, podle toho, co bude stačit. A ano, nic se tím neušetří. Holt - moderní technika.
Pro penelo: Musíte použít odpor pro odpovídající ztrátový výkon, který se na něm bude pálit. Zhruba to bude podle vzorce P=150/R, kde P je výkon ve [W] a R je odpor v [ohm]. Když použijete odpor (součástku) na výkon větší, bude dražší a rozměrově větší, ale nebude tak horký. Kdybyste použil odpor na malý výkon tak se rozpálí a ještě třeba něco provede (shoří spolu s autem). Ten výkon, který se v odporu bude měnit na teplo, závisí jen na hodnotě odporu. Údaj o wattech udává, kolik ztrátového výkonu dokáže ten odpor uchladit s rozumnou teplotou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.