Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, dne 12.3.2014 jsem šel reklamovat iPhone 5, kupovaný v červenci 2013 do prodejny T-Mobile. iPhone měl za 1. Nefunkční zamykací tlačítko (fungovalo snad jen na jeden pokus z 20ti) 2. Slabá baterie (ta byla opravdu tragická, mnohdy potřeba 2-3 krát dobíjet za den. 3. iPhone se občas samovolně vypnul, logo Apple a zase zpět - nic závratného ale do protokolu jsem to uvedl. Telefon měl několik oděrek, povedlo se že nepěkně spadl, ale vliv na funkci to nemělo žádný. Specifikace je prasklá pravá zadní část(na druhé straně od foťáku a zamykacího tlačítka.) Jinak snad nic co by nebylo u kovového telefonu a setkání se zemí běžné.
Dnes 17.3 mi Britex rozdělal iPhone a zjistil podle zprávy že : Záruční oprava zamítnuta z důvodu mechanického poškození. Přístroj nesplňuje předpoklady a podmínky záruční opravy.
Přístroj nese známky mechanického poškození zadního krytu _ prasklina (způsobeno pádem přístroje, nebo nadměrným
tlakem na přístroj). Přístroj nese známky nadměrného mechanického opotřebení, stopy pádu (vrypy, oděrky, promáčkliny na
zadním krytu). Reklamovaná vada má přímou souvislost s mechanickým poškozením. Rozsah poškození naleznete na:
//opravy.britex.cz. Oprava je možná jen placenou výměnou jednotky.Podotýkám že za opravu slabé baterie a zamykacího tlačítka si podle cenového návrhu účtují 6400,-Kč. Předem pro jistotu dodávám že částku platit nebudu ani v budoucnu nehodlám.
Zejména mě zarazila část :Reklamovaná vada má přímou souvislost s mechanickým poškozením.
Četl jsem několik příspěvků kde uživatelé měli problémy s tímto servisem, proto mě to snad asi ani nepřekvapilo že přišli s tímhle výsledkem.
Přikládám fotografie které vyfotili v Britexu.
Hodlám tedy požádat o znalecký posudek, který by měl posoudit tu přímou souvislost s mechanickým poškozením, které je na druhé straně. jyxo.info/...
Myslím že tuto "oděrku"snad ani nemohou myslet vážně jako přímou souvislost s nefunkčním tlačítkem. jyxo.info/...
Zde celý telefon : jyxo.info/...
Hodlám tedy podat žádost o znalecký posudek. Předtím než to ale udělám, chtěl jsem vás poprosit o vaše rady, tipy, zkušenosti nebo komentáře k tomu jak dále jednat a celkově k výše uvedenému. Také zda-li mám i podle vás nárok na bezplatnou opravu/výměnu telefonu.
Předem vám moc děkuji za vaši pomoc.
Omlouvám se, ale přímou souvislost s tímto : jyxo.info/... a nefunkčním tlačítkem opravdu nevidím.
Vím že je mechanicky poškozený, viděl jsem i mnohem horší kterému byla reklamace uznána, proto tomu příliš nerozumím.
Myslím,že znalecký posudek je zbytečný.Servis má svoje podmínky které jsou popsány v záruce a je to tak udělaný aby nepohořel. taky jsem měl parkrát telefon na záruční opravě a vždy psali poškrábaný atd. Nikdy jsem neměl telefon bez folie a nebyl poškrábán ale oni si píšou své.
Jak nepohořeli? Záruční opravy hradí výrobce a pokud by o reklamacích rozhodoval přímo výrobce tak nechá opravit všechno, je to pro něj lepší a levnější než reklama, to jen čeští servisáci dělají ze všeho vědu, hnal bych je bičem
Je to hlavně v lidech a ne v nějakých "servisních podmínkách" .
Už jsem to zde jednou zmiňoval - nevěděl jsem si rady s jedním zařízením a potřeboval jsem schema, zašel jsem do jednoho servisu, kde před několika lety ochotně okopírovali schema televize mému tátovi. Na mou žádost reagovali, že v žádném případě, že si to hlídají, tak jsem řekl dobrá a pokud to přinesu, opravíte to? Odpověděli ne, to je starý model...
Takže si ani nechtěli vydělat, lemry líné. Schema mi pak nezištně okopíroval na formát A2, ne jejich přímý šéf, ale nejvyšší šéf v rámci zastoupení firmy v ČR a ještě mi poskytl užitečné rady
vim ze tohle je uz starej článek ale skusim sa vyjádřit k teme,podle fotek ktere jste tady udali je zjavne vydet mechanické poškozeni telefonu a je jedno ci vám spadnul nebo ho přejel autem to mechanické poškozeni neslučitelné se zárukou tam je a víte proč?protoze u iphonu je známe ze se musi menit kus za kus a kde by takto servis prisiel kdyby vám za takovejto iPhone mel dat novej kousek.Tady záruka byla zamítnuta právem proste mechanické poškozeni tam je a jakým spusobem se to stalo to uz není podstatne vaše povinnost je telefon chránit počas záruční lhůty ako je treba pouzdro a folie ci Glass proste je to vaše povinnost ci se vám to líbí nebo nelíbí jinak nesete za telefon zodpovědnost záruku vám zamítli protoze za takyto stav vám novej kousek nedají kam by takto Apple prisiel kdyby za každou blbost spusobenou uživatelem by mel doplácet to ze rad nosíte mobil bez pouzdra a fólii to uz je vec názoru ale za připadne škody nesete plnou zodpovědnost bohužel tento mobil je v dezolatnom stavu a nedivím se ze vám to zamítli ja jsem reklamoval u Britexu několikrát iPhone a vzdy mi poslali novej este s foliemi od výroby.Ako nezlobte se kdyz telefon takhle omlatim osoupu potom si zmyslim ze se mi nelíbí tak si vymyslim vadu ze mi blbne homebutton a pošlu ho do servisu protoze vím ze se v tom rýpat nemůžou a pošlou mi novej kousek takto to nefunguje neříkám ze si vymyslíte ale Britex si to mysli co mu aj schvaluju taky bych vám za takejto telefon novej kousek nedal možno by jsem vas ako technik kontaktoval ze vymenim treba jenom vec která vám blbne ale pokud je to něco na základové desce tak je to problém protoze základové desky nemenej jenom cely mobil a to se im moc k stavu mobilu nechtělo a treba si vymysleli ze vám to odislo kvůli mechanickému poškozeni s vaši strany takze záruka neuznana a to ani u znalce ani COI nepochodite je to vaše vina ze jste telefon nechranil uz zmíněných obalech a foliich takze v tomto pripade je zamítnutí záruky opodstatněné a na Britex budeme nadávat zbytecne
To jsou nepodloženosti a naprosté kraviny. Co si Apple nebo servis vymyslí je nepodstatné, podstatné je co říká právní řád.
Takže v daném případě jednoznačně znalecký posudek a soud. Prakticky jistota výhry sporu.
Ale na druhou stranu, dobře tak každému, kdo si koupil dobrovolně Apple :D
ja s tým problém nemám a reklamoval jsem u Britexu uz několikrát a reklamace vzdy uznána ale nezlob se na mne podivaj se na ty fotky ty si myslíš ze to je v poriadku?neni problém Applu problém je v uživatelích treba u samsungu je to este horší to same aj u Sony Z3 kolega reklamoval ze mu blbne tlačítko zapnuti/vypnutí a v servise mu řekli ze záruku zamitaji kvůli vniknutí kapaliny do přístroje a pri tom sa s mobilem ani nekoupal ani nesprchoval prej spatne zadělal tu gumovou krytku a pritom jak píšu nikdy se s mobilem nekoupal ani nesprchoval takze u konkurenčních mobilech to je stejne a je jedno ci si koupíš Apple,Sony nebo Samsung ale co se tyče tohoto telefonu toho kluka tak kdyz se podíváš na tie fotky tak je jasne proč to Britex zamietol ci si myslíš ze takovej mobil je v pohode? Je tam mechanické poškozeni v rozpore se zarucnimi podmínkami to je snad jasne každému a ani se nedivím ze mu to zamietli ja bejt technikem taky to udělám nemůžu mu za takove poškozeni poslat přece novej kousek mohol mu spadnout ze ho nezvratne poškodil a jak říkám existuje mnoho spusobu jak iPhone chránit obal folie nebo Glass a to ze se pánovi treba nelíbí iPhone kdyz je v obalu nebo nalepenymi foliemi je uz druha vec povinnost každého uzivatele je přístroj v zaruce chránit a tak to funguje ve všem tu se nebavíme o mikrovlnce nebo lednici ci televizi to mas nehybné doma ale telefon je přístroj který nosis ven a muze ti treba spadnout tam je potřeba předvídat situaci proto je lepší mobil chránit pokud ne je to blbost uzivatele a v tom pripade nese rizika
V oné poslední větě je podstata- pokud se závada objeví do 6 měsíců od koupi, předpokládá se, že se věc koupila s onou závadou. Pokud se ale projeví později, musí zákazník prokázat, že byla věc takto koupena, v podtextu-. že ji nezpůsobil on užíváním. Proto bude muset být onen znalecký posudek ,nejlépe znalcem, který je zapsán u příslušného Krajského soudu.
jo ale takhle poničený telefon lze těžko reklamovat s tým musel zákazník počítat tohle je mechanické poškozeni ze strany uzivatele vy asi fakt nevidíte alebo ste slepí ze ten telefon ma viditelné mechanické poškozeni ktory servis vyhodnotil ako hlavne problém proč reklamaci nenuznat ci si myslíte ze takovej telefon je OK?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.