Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sháním nějakou levnější nabíječku na 4x AA baterie (do 300 Kč včetně baterií), nemusí být úplně nej, ale funkčnost vyžaduji. Potřebuji ji jako děvče pro všechno (RC model, kamera...). Poradíte mi jestli se vyplatí nějaký levný low-end z elektra, nebo naopak nějaká nerozbalená bazarovka? Mám doma ještě postarší nabíječku dnešního typu se všemi funkcemi co mají ty nové, ale problém je, že výrobce už na ni nevyrábí baterie, šly by do ní nějaké jiné značky? Nabíječka je z Německa. Díky moc.
Levná nabíječka se následně prodraží na vyšší spotřebě baterií, vyplatí se koupil něco slušného aby to umělo, nabíjet, vybíjet, formátovat a diagnostikovat. Taková nabíječka se dá sehnat kolem 700,-Kč např. FK technics IPC-1L
Často vidím bazarovky kolem těch 300 od GP, Sanyo (možná taky) atd. , jednu má kamarád s bateriemi cca 6 let a je spokojený. Fakt to nemusí být nic extra, jen pro moje RC modely apod.
Levná, uplně obyčejná nabíječka se neprodraží, protože je vůči akumulátorům šetrnější, jen má nevýhodu, že nabíjí hodně pomalu a musí se hlídat čas. Pokud si koupíte články GP Recyko, Camellion Always Ready, nebo Sanyo Eneloop, tak se nemusíte zabývat nějakým oživováním, regenerací, měřením kapacity a jinými 3,14čovinami, které někteří jedinci považují za nezbytné a nemohou bez toho žít
Jinak levné a dostatečně inteligentní automatické a dobré nabíječky jsou např. tyto (mám je vyzkoušené):
Od dob co používám výše uvedene články mám asi 6let úplný klid, články jsou pořád dobré a kdykoliv použitelné neboť mají nízké samovybíjení.
doplněno 16.03.14 19:32:Zde je levná bez automatiky, ale musí se hlídat čas. Kupovat IPC-1L nebo jiná podobná monstra jsou vyhozené peníze...
doplněno 16.03.14 20:03:Pokud ta postarší nabíječka z Německa pracuje na principu delta peak a je určena na Ni-MH články tak lze bez obav použít články jakékoliv kapacity od jakéhokoliv výrobce. Typy článků co jsem uvedl výše jsou vynikající. Běžné akumulátory jsem už dávno vyházel, mají dost velké samovybíjení. Eneloop, Recyko, nebo AlwaysReady jsou požitelné i po roce od nabití. Články stejných vlastností prodávají celkem lacino v Ikea, nakoupil jsem několik balíčků, ale zatím nemám ověřené jak dobré budou, zatím vypadají celkem slušně
Zdravím, ty Ikea vypadají docela dobře, ještě se jednou mrknu na tu svou nabíječku a šel bych asi do nich. Pokud by ta moje stará už nefungovala, tak zvolím asi nějakou nerozbalenou bazarovku. Doma mám ještě jedny Recyko baterie, ale do RC auta se mi to zdá celkem škoda...
Proč bazarovka, když obě v mém odkazu jsou v cenové relaci 300Kč? Obě mají detekci delta peak, obě mají indikaci, obě mají AA / AAA články, obě mají nabíjení po 1-4 článcích? Co víc si přát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.