Nejste přihlášen/a.
Mám satelitní přijímač Ferguson ARIVA 202E a nemůžu najít, kde zadat změnu na frekvenci 11797 FEC z 3/4 na 5/6.
Lze to u tohoto přijímače nebo musí být jiný. Děkuji.
U satelitních přijímačů existují konfigurační soubory a v nich jsou parametry jednotlivých transpondérů, na kterých se vysílá. Takže jedna možnost je v počítači stáhnout z internetu aktuální verzi souboru a tu nahrát do satelitního přijímače.
Nebo můžeš editovat stávající konfigurační soubor v počítači a změnit v něm pouze hodnotu FEC.
U některých přijímačů jde parametry transpodnérů editovat i přes položku v menu.
A pokud spustíš manuální prohledávání jednoho transpondéru, tak tam můžeš taky zadat všechny parametry včetně FEC.
Aktuální verzi mám staženou. V menu lze manuálně nastavit frekvenci, rychlost a polarizaci, ale FEC tam není.
Jinak mně tam naskočil program ČT sport HD ( vysílaný nyní na FEC 5/6), ale jenom na pár vteřin a pak se přijímač sekl. Seká se tedy vždy, když přepnu na zakódovaný program, který nemám předplacen. Tak nevím a děkuji za snahu pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.