Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk se nenačítá

Od: lenina11* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, dnes jsem si koupila externí disk Verbatim Store n Go 500GB USB 3.0. Když jsem ho poprvé zapojila do PC fungoval normálně, normálně jsem ho otevřela a dala si do něj filmy. Pak jsem ho vypojila a když jsem ho po chvíli chtěla zapojit znova, vůbec se nančetl. Když fungoval tak brněl, a teď najednou nebrněl ale jakoby "pískal" nebo nevím jak to říct, dělal prostě zvuky a to předtím nedělal. Zkoušela jsem zapojit do všech portů, restartovat PC, zkoušela jsem snad všechno a stejne nic. Pak to psalo že je nějaká chya v ovladači nebo co, no prostě vůbec nereaguje. Neměl jste někdo podobný problém? Popř. co jste s tím dělali?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ext. HDD by žádné zvuky vydávat neměl. Maximálně bzučí nebo při přenosu dat lehce cvaká. Jak byl ext. HDD odpojen? Nebyl jenom vytažen kabel z USB a bez softwareového odpojení? Zkuste ho připojit např. k TV, zda se načte tam. Zdravím!

hodnocení

0x

vyzkoušejte jiný kabel, mně se občas stává něco podobného, použiji jiný kabel a je to v pohodě. Zajímavé je, že ten kabel který zlobí, tak na jiném PC je v pohodě. Jiný kabel mi to zase nikdy neudělá. Jedno vím ale jistě, jedná se o nedostatečné napájení, disk se neroztočí (nebrní) a když k němu dám ucho tak vydává takové zvlaštní opakované zvuky.

doplněno 16.03.14 02:18:

Zapoměl jsem dodat, že lze použít jakýkoliv kabel s mikroUSB 2.0 konektorem, který se zastrčí pouze do části konektoru mikro USB 3.0 na disku, disk bude funkční, jen přenos dat bude pomalejší a bude odpovídat USB 2.0.

albatros498022*
hodnocení

0x

Disk zkusit jinde a pokud půjde tak přeinstalovat ovladače pro USB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]