Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z kompresoru udělat vysavač?

Od: kubinec® odpovědí: 4 změna:

lze nějakým způsobem upravit vzduchový kompresor, tak aby nefoukal ale aby sál?

prostě udělat z něj jakoby vysavač?;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To sou napady *bzum* *palec*
Kazdy kompresor na jedne strane fouka a na druhe musi tedy logicky sat. Problem je ale v tom, ze bezne kompresory se delaji predevsim pistove. A ty nesajou ani nefoukaji plynule. Proto se pouzivaji u kompresoru vzdusniky. A vzdusnik sice lze pouzit na foukani, ale uz ne na sani. Jedine, ze by si nejprve vysal kompresorem ze vzdusniku vzduch, udelal podtlak a teprve pak otevrel ventil a vysaval. Dokud by trval dostatecny rozdil tlaku vne a uvnitr vzdusniku *ee* Takze pistovym ne.
I kdyz, kdyz by si zaroven furt vzduch vysaval... no mozna by to slo. Musel by kompresor sat rychleji, nez by se vyrovnaval rozdil tlaku. Coz zvladne maloktery. I u klasickeho pouziti kompresoru se casem musi pockat, az se vzdusnik doplni. A to se vzduch uvolnuje daleko mensi trubkou, nez jakou by si potreboval na vysavani. Ale po kouskach a s dostatecne velkym vzdusnikem by to snad slo.
A musel by si do saciho traktu umistit sacek a filtr.
Kdyz sezenes turbinkovy kompresor, tak to samozrejme mozne je. Je to jednoducha turbinka. Ten najdes treba ve vysavaci *smich*

hodnocení

0x

Kubinče, každý kompresor umí sát. Nemusíte ho nijak upravovat. Domnívám se, ale že potřebujete vědět něco jiného. Naznačte použití takového kompresového vysavače a snad se najde řešení.

Musím sdělit humorný, ale pravdivý příběh. Přišel známí, že potřebuje ve vysavači přehodit fázi, páč mu místo vysávání fouká.

Kouknul jsem na něj, otočil hadici z výfuku na sání a bylo hotovo. Víte jak se cítil?

jabraka*
hodnocení

0x

Kubo,ty máš ale nápady!Je to stejné,jako bys chtěl použít automobilový motor jako vysavač,taky z jedné strany saje a z druhé má výfuk.!

Většina malých kompresorů má sání s malým výkonem,množstvím vzduchu.Pro vysavač potřebuješ malý podtlak,ale velké množství vzduchu.

JABR

hodnocení

prostě mě to jen tak napadlo *hi*

o víkendu jsem měl ppujčený průmys. vysavač a nebyl jsem z něho příliš nadšen!

ano měl velkou nádobu na BORDEL ale zdálo se mi že je silný jak ten náš co máme na koberce

prostě mě napdlo zda by šlo předělat kompr. na "vysavaš"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]