Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vir v mobilu?

Od: lindaf* odpovědí: 13 změna:
Dobry den. Chtela bycb se zeptat. Mam problem s tim ze z kamaradky facebooku se mi poslal spam nebo nevim co to bylo (viz obrazek). Nasledne tedy prisla sms ze transakce nebyla provedena. Sms jsem smazala na nic netukala ani nic nestahovala. Mohu mit v mobilu virus? Trochu mi teda nesedi jak by se tam dostal ale je to neprijemny pocit. Nepotrebuji slyset ze psat nekam telefon je spatne nebo nerozumne. Dekuji za kazdozlu radu. :)
Vir v mobilu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordweb24*
hodnocení

5x
Kamaradka si na tve cislo objednala dobiti kreditu (v tomto pripade do sazkove spolecnosti) a mela jsi to zaplatit kreditem ci z pausalu... tyto sms stoji 59 - 99,- Kc (nejcasteji). Slusne receno chtela te okrast. Mas moc fajn kamaradky... Virus v mobilu nemas... K tomu aby se do androidu nejaky dostal, musela by sis ho sama nainstalovat...
Doporucil bych ti tvou milou kamaradku zlodejku bloknout v pratelstvi a prestat zit v elektronickem svete ;) a nikdy nikomu nesveruj sve cislo a uz vubec nereaguj na zadosti o sms k platbam ci volani nebo prozvaneni nejakeho cisla. Protoze jeste funguje sluzba, kdy treba dane cislo vytocis a zavolas na nej a oni se ti strhnou penize a pripisi se k hernimu uctu...

cuca*
hodnocení

3x

Spis nam sem napis zneni te sms co ti posala.tohle jd int.komunikacd nezi vami.nerikej ji kamaradka, asi nejaka virtualni kdyz te chce podfouknout.

Jinak bwin je internetova sazkova kancelar.

A potrebujes slyset, ze nekomu posilat v tomto pripade cislo, zadavat za nekoho nekam heslo nesmis!v lepsim pripade bys prisla o penize.

Nemas kredit? Treba tam mas malou castku a proto to neslo.nedej boze abys mela pausal, to by mohly letat i tisice, kdyby se to povedlo.

lindaf*
hodnocení

Praveze mam pausal mam tedy zavolat ba operatora?
lordweb24*
Operator s tim uz nic neudela... pokud nebyla transakce provedena tak nedoslo ke strzeni penez... mozna mas u operatora blokle mPlatby. Pro info si to zjisti...
lindaf*
hodnocení

Dekuji moc. Volala jsem ba operatora a Mplaby nemam aktivni takze zadne platby nemohou odchazet . Dekuju moc za odpovedi a rady. Vyleti z pratel. :)
doplněno 15.03.14 13:56: Jinak opakovana transakce by probihat nemela ne? Respektive pokus o placeni z meho cisla.
lordweb24*
Ona to zkousi znovu... proto chodi ty pokusy... Nemate davat telefoni cislo cizim lidem...
lindaf*
hodnocení

Nechodi opakovane jenom jednou mi to prislo od operatora. S cislem vim ale vetsinou nepremyslim nad nasledky. Strasne me to stve.
cuca*

Priste budete chytrejsi.ted jste mela stesti.udelala bych te "kamaradce" drobnou reklamu na tom facebooku, co kdyz to zkousi i jinde?

lindaf*

Určitě udělám :DD děkuji moc za pomoc

doplněno 15.03.14 15:36:

ja ji znám ale i osobně nevím co to mělo být za výlev

iz*

Lindo, zdá se, že se v tomto moc neorientuješ. Proto bych ti poradila založit si nový e-mail u jiného poskytovatele freemailu a přidat si jej na Facebook. Po potvrzení nového e-mailu (FB zašle potvrzenovací e-mail, kde budeš muset kliknout na odkaz) nastav nový e-mail jako hlavní a původní e-mail (ten, který běžně používáš) smaž.

Dále si na FB zkontroluj své údaje a nastavení soukromí, smaž město pobytu, tel. číslo, školu, ... A u všech údajů, které smazat nepůjdou (FB nedovolí smazat vše) nastav viditelnost pouze pro sebe. Zabere to nějaký čas, ale používání FB pak bude o něco bezpečnější.

Pokud by ti ještě někdy přišel požadavek na přeposlání SMSky apod., nikdy nikomu nic nepřeposílej (leda rodičům)!

doplněno 16.03.14 03:38:

Ten nový e-mail pak používej jako "spamový", zadávej jej při registracích ap. E-mail, který používáš pro korespondenci nikde nezveřejňuj a nezadávej.

lindaf*
hodnocení

Na facebooku mam vse skryto (mesto bydliste zvlaste, skolu...atd.) Pratele pridavam pouze pokud je znam osobne. Nemam vic jak 80 pratel. Email mam extra na facebook ten nepouzivam jinak na soukromou korespondenci mam jiny. S facebookem nemam problem. Uz ho mam pet let a moc dobre vim jak s nim zachazet. Tohle byla proste hloupost a uz bych to nikdy neudelala.
bozskyseva
Mimochodem sam obcas pouziju mplatby a jaj uz bylo napsane,zadna smska co stoji 59-99kc,na bwinu se dá jednorazově dobít 1000 kč,takžě tě chtěla "kamarádka"natáhnout

hodnocení

0x

Já bych řekl, že se někdo baví na tvůj účet- nemyslím tím bankovní účet. Nějaký Spam, vir to podle mě nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]