Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhlas po drátě-funguje stále?

Od: lukas085 odpovědí: 5 změna:

Máme v kuchyni v bytě zásuvku na rozhlas po drátě. Zajímalo by mne, jestli stále funguje. Nemám přijímač, abych vyzkoušel, tak by mne to jen zajímalo, jestli je to stále funkční? Děkuji LS

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

Wikipedie tvrdi,z e skoncil v roce 1999 a clanek na E15 to alespon pro Kolinsko potvrzuje. Nejaky amater si na tom kdysi ale rozchodil nejnovejsi digitalni radio Leonardo.

Google toho ma pochopitelne vice.

jmhad*
hodnocení

0x

Je možné to vyzkoušet žárovkou 12 V. Proč - rozhlas po drátě skončil .Už byl nemoderní a vedení z pošty / odtud se vysílalo/ bylo zastaralé tak,že bylo nutné zvyšovat napětí a to až do takové míry,že někteří koumáci na vedení připojili žárovku /12 V/ a svítili /třeba ve špajzu/.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhlas po drátě v provedení státním už dlouho nefunguje.Ovšem v některých obcích,hotelech,motelech a kempech takový rozvod rádia funguje.

JABRAKA

frkotou*
hodnocení

0x

Třeba u nás ve Znojmě v Nové nemocnici jsem viděl připojený takový ten plastový reproduktor tesla v šatně a taky u rentgenu ct, jak se objednává a hraje jim tam radiožurnál asi tam mají nějaký vlastní rozvod. :-D

vojtik*
hodnocení

0x

no myslim si ze ne ale zkuste zapatrat v nejakem starozitnictvi uvidite nam to uz nefunguje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]