Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operační systém v mobilu - jaký?

Od: ladicek* odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Stojím před nákupem nového mobilního telefonu a potřeboval bych poradit jakému dát přednost. Měl by to být dotykový telefon,tudíž je tázka, jaký operační systém zrovna potřebuji. Zajímavé telefony pro mě jsou Nokia lumia 800 má OS Windows a ty ostatní Sony Xperia Go, Huawei G 300 a Samsung Ace II mají zase OS Android. Každý asi potřebuje něco jiného, tudíž dodávám alespoň malou záchytnou informaci,že nejsem OSVČ ale jezdím hodně po cestách někdy i za hranice ČR,v otázce cenové je to cca 5-8 tisíc Kč. Z pohledu mého se přikláním k oné Nokii, ale z úst prodejce slyším různé komentáře. Může někdo prosím poradit? Ty,kteří mě místo rady posílají na různé recenze a chytře popisují jak se tyto otázky zde na těchto stránkách opakují a nemají zde co dělat pozdravuji a prosím o laskavost,ať v klidu opustí tuto otázku. Všem ostatním děkuji za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nokie je mrtvá firma a s tím že do svých mobilů dává widows to dodělala úplně. K androidímu telefonu existuje velké množství aplikací a zdarma nebo za směšnou cenu.

praivo*

Ano, spolupráce s "MalýmMěkkým" leccos pokazila, ale kdybych si teď měl koupit mobil, zase bych zvolil Nokii. Už mám pátou (3310, 3410, 6230i, 6300 a C6-00) a nikdy jsem neměl sebemenší problém. Navíc mají velice dobrou mechanickou odolnost - nemyslím si, že je obvyklé, aby dotykáč vydržel >10 pádů na zem (lino, dlaždice, asfalt) z výšky >1 m a zůstal jen s lehkými oděrkami, bez vážnějšího poškození (6230i dokonce vydržela utopení v záchodu a o nějakou dobu později pád z 1. patra na hlínu, 6300 pád z asi dost rychle jedoucího auta (nalezena u silnice)). Volil bych C6-01 (Symbian Belle). V naší rodině je 8 Nokií (a další 4 čekají v šuplíku) a nemám jedinou výtku.

100% souhlas. Nokiím jsem věrná už řadu let (mám třetí) a neměnila bych. Nový telefon jsem si pak nepořizovala, protože by ten starší odešel, ale protože jsem chtěla "novější technologii".

hodnocení

0x

Android je údajně nejrozšířenější OS v MT.Ve starém smartfounu (moto MPX200) byl WMP 2003 a abych řekl pravdu moc jsem si s ním nerozumněl.poté po X obyčejných Nokiích (bez OS) jsem si pořídil Samsung Pocket s androidem a zatím *palec* OK.i když ho mám jen necelého půl roku.Jediný problém ,z počátku byl s propojením s PC-Nokie + Nokia-PC suite no problém ať již Blutu nebo kabel.S tímto jsem zkoušel kde co ,nakonec po nějaké době než jsem si zvykl a na Samsung Kies to bylo problémi přes blutu,přes to nejde správně dodnes!.

windows
hodnocení

0x

Já osobně bych si vzal tu nokii lumii 800 muj tata ji ma a je sní spokojen já jsem měl taky šanci pracovat s windows phone 7.5 a přišlo mi to jako dobrá varianta já jsem mel android a docela rychle mně na pohled omrzel protože mněl všední vzhled ,jediný nedostatek u windouws phounu je že mejí o trochu mín aplikaci,já osobně jsem premýšlel na lumii kvuly operacnímu systemu a vzhledu protoze vzhled má neobyčejný:)

Nechápu jak může někdo zodpovědně tvrdit, že android je nudný *haha*. Naopak, vše od Microsoftu je nudné a v mobilech nemají windows vůbec žádnou budoucnost ;)

hodnocení

0x
Jako majitel Androida, bych bral - kupodivu Androida..
S Androidem jako otevřeným systémem, můžete dělat prakticky "cokoliv"
Aplikací je spoousta, za málo peněz.
Na ovládání si zvyknete dost rychle, přizpůsobit ho můžete do posledního detailu...
Za cca těch 6-7 tisíc seženete celkem dobrý telefon.
Pro mě jasná volba.
Z těch 3 telefonů s Androidem bych bral asi Xperii nebo Samsung.
Xperia Go je celkem odolný telefon, vyšší verze Androidu, Sony je dobrá značka.
Samsung kvůli display, na aktualizaci teprve čeká.
praivo*

Android má jen jeden problém, který čeká i na WP7 - viry. Už je s nimi prý stejně velký problém jako ve Windows. Já bych bral nějakou Nokii se S. Belle.

Na svém mobilu jsem noc neregistroval, alespoň zatím.
Pár chybných aplikací, které "pushujou" reklamy do notifikační lišty..
Ale určitě tu vir mám! Někdo mi ráno vypíná budík! *smich*
Až to přijde, budou i způsoby jak tomu předejít :)

Jo ty "pushované" reklamy mě začaly štvát v okamžiku, kdy se začaly ohlašovat zvukem SMS, tak jsem nedavno udělal úplný reset telefonu a mám klid - zatím. Mám takové tušení co mi to způsobilo, bylo to několik živých tapet, bohužel jsem jich instaloval několik a nevím která to měla na svědomí, tak je teď budu instalovat po jedné a uvidím *smich*

Ono se jich dá celkem snadno zbavit. S rootem a nějakou aplikací.. například Lucky Patcher, umí toho dost, ale jedno z toho je právě upravování práv.
Takže například umí odstranit reklamy s aplikací, zakázat přístup na internet atp.. :)
Myslím, že tam ona lišta bude také :)

jirkak*
hodnocení

0x

Já volím jedině Android. Proč? To už tu napsalo hodně lidí nad touto otázkou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]