Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení TV + DK + 2x REPRO

Od: nik000® odpovědí: 7 změna:

Na toto téma jsem pročetl předešlé rady. Nicméně se tam jakožto laik ztrácím.

Jak propojit TV + DK,aby přes DK zvuk z TV vycházel z 2ks předních repráků připojených k DK? Popř. jaké kabely včetně koncovek zakoupit? Zasílám z.panel TV a DK. U DK v černém poli vlevo dole pod pozicema 34-35-36 je napsáno AV1 AV2 INPUT KOAXIÁl, ale dole v číselném popisu, pozice 34-35-36 output. Tak jak na to, a jakým kabelem? Bude možné v nastavení D.O.přejít bez problémů na poslech zvuku pouze z TV? Otázka na okraj: PC mám propojeno kromě monitoru s TV na základě Vaších rad. Bude možné poslouchat skladby a písničky z PC do repráků přes TV? Ať už z internetu nebo DVD přehrávače? Děkuji.

doplněno 11.03.14 15:31:

Nyní TV + DK propojeno SCARTEM.

Propojení TV + DK + 2x REPRO
Propojení TV + DK + 2x REPRO #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

34, 35, 36 Budou asi vstupy (input) a v manuálu to je špatně popsáno. Jaké tam jsou barvy u těch konektorů-žlutá, červená a bílá? Jestli ano, tak tam by se tan zvuk dal připojit do červeného a bílého INPUT. Ovšem problém je v televizi, ty dnešní nemají bohužel audiovýstup klasický "cinch", muselo by se to vytáhnout ze scartu pomocí redukce anebo přes sluchátkový výstup někde na boku TV.

hodnocení

Erni. Ano. 34-35-36 je žlutý-červený-bílí. Redukce scart/3xcink jsem objevil v Alze, s možností přepnutí směru signálu. Tj. IN nebo OUT. Pokud bych tuto redukci zakoupil, stačilo by zapojit červený+bílí nebo i žlutý,který bude asi na obraz? Protože jsem též objevil redukci scart/2xcink,ale musím objednat předem směr signálu. Tzn. u TV/OUT a u DK/IN? TV má taky OUT optickým audio kabelem. Problém,jak to popř.dostat do DK. Myslíte,že by to šlapalo přes tu redukci scart/cink? A jakou raději zakoupit, 3x nebo 2xcink? Sluchátkový výstup jsem neobjevil. Bylo by nutné nějaké nastavení v TV, popř. v DK, aby to fungovalo? Viz. 1 dotaz výše. Mám propojen kromě monitoru, též TV s PC. Šlapaly by z PC písničky přes TV do DK a následně do 2ks repro-předních? Děkuji za čas mě věnovaný.

Scart redukce stačí červený a bílý OUT, žlutou nezapojovat, ta je na video anebo redukci scart se dvěma cinch, červený bílý OUT. Přepnutí směru signálu nemá v tomto případě smysl, protože signál nepůjde směrem DK-TV, ale jinak nevadí... TAkže ano, TV OUT, DK IN. Optiky jsem si všiml, ale její vstup zase nemá DK. Možná po zapojení bude potřeba nastavit jednotlivé vstupy/výstupy na přístrojích, ale to už není problém.

PC doporučuji napojit z graf karty prostřednictvím HDMI do TV, půjde zde jak obraz, tak zvuk do TV repro a rovněž zvlášť zapojit ještě zvukové výstupy z PC do DK do jednoho z konektorů 34, 35 (ve druhém bude TV). Bude pak při přehrávání na výběr PC audio buď z TV nebo DK nebo oba...

Samozřejmě po správném zapojení bude pokaždé nutno při výběru toho kterého zvuku přepnout na přístrojích požadované vstupy/výstupy. Příklad. Sleduji film z TV, zapnu vstup audio u DK na signál z TV. Poté si pustím youtube video z PC, přepnu vstup video HDMI na TV na signál z PC, a vstup audio na signál z PC. atd atp...

hodnocení

Dám na radu. Objednal jsem redukci scart/cink3x Mám tento kabel. Bude to s ním funkční, s ohledem na barvy? Děkuji.

doplněno 12.03.14 18:34:

Nabídli mi emailem i tento převodník - z výstupu optickým kabelem na cink. Drahota. Snad pofrčí levná varianta. Díky moc.

Propojení TV + DK + 2x REPRO #3
Propojení TV + DK + 2x REPRO #4
Propojení TV + DK + 2x REPRO #5

Kabel stačí, není podstatné, jaké má barvy, je podstatné, aby byly propojeny vstupy/výstupy audia správně. Takže například červeným kabelem propojit červené konektory na přístrojích a žlutým ty bílé... S tím převodníkem nemám zkušenosti, ale podle mě na jeho analogovém výstupu nebude o moc lepší kvalita, než na scart/cinch. No, oni to musejí prodat, že... Jinak není potřeba fotit monitor, staší ctrl+c/v nebo print screen.

hodnocení

Tak moc dik. Dám vědět, zda to frčí. Zdravím.

hodnocení

Pro ernieho a všechny, kteří mají podobné otázky, Toto propojení funguje. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]