Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych koupit novou baterii do akumulátoru aku šroubováku Asist. Původně tam je 3,7 V- 1000mAh. Mohu koupit baterii 3,7V - 2300mAh? Myslím, že by měla vydržet déle, ale nejsem si jistý.
Děkuji předem
doplněno 10.03.14 20:25:Dobrý den,
jedná se o následující výrobek: naradi-asist.cz/... . Zakoupeno v Penny marketu. To jen pro upřesnění. Vkládám fotky elektronického zařízení jak jsem slíbil:
V nadpisu dotazu je uvedeno 3,6V pokud je to pravda tak se může jednat o 3 ks Ni-Cd/Ni-MH článků a 3,7 je jeden Li-Ion článek, mezi nimi je dost zásádní a nezaměnitelný rozdíl ve způsobu nabíjení. Pokud se jedná o stejný druh článků, tak o nic nejde, pouze se úměrně prodlouží doba nabíjení, ale samozřejmě se prodlouží i doba používání.
Dobrý den, jedná se o jednu baterii Li-Ion velikosti zhruba tužkové baterie. Na akumulátoru je uvedeno 3,6V, na baterii 3,7V. Současnou baterii jsem zřejmě přebil, protože nečtu pečlivě návod kde je uvedena max. doba nabíjení 3 hodiny ( nechal jsem to přes noc ). Nyní když dám akumulátor na nabíječku, blikají obě kontrolky na akumulátoru - zelená i červená. Po následném 3 hodinovém nabíjení akumulátor nefunguje. Proto bych chtěl baterii z akumulátoru vyměnit. A když už budu měnit, dal bych tam tu silnější.
Souhlasím s tím, co píše bmbx. Jen dodám, že se nejspíš (pokud se baterie opravdu rozměrově podobá AA baterii) jedná o Li-Ion baterii 14500, ale to už asi víte, když už máte vyhlédnutou náhradu. Skutečně kvalitní Li-Ion baterie (např. Sanyo) se dá pořídit cca za 150 Kč/ks výše.
Ještě jedna důležitá věc - jestli se skutečně jedná o Li-Ion baterii 14500, tak neexistuje (nevyrábí se) článek o takové kapacitě (2400 mAh). Jestli to nějaký výrobce/prodejce udává, tak lže. Maximální kapacita se v reálu pohybuje kolem 1000 mAh...
A ještě mě napadla další věc - někteří prodejci u některých aku-šroubováků uvádějí, že se jedná o aku-šroubovák s 3,6V Li-Ion baterií. Jelikož se mi to nezdálo (Li-Ion má jmenovité napětí 3,7 V a nikoli prodejcem udávaných 3,6V), tak jsem si to u prodejce ověřil - nadále tvrdil, že se jedná o Li-Ion akumulátor. Když šroubovák dorazil, nedalo mi a rozebral jsem ho. No a samozřejmě tam byl pack 3 AAA Ni-Cd baterií... Šroubovák jsem vrátil, což prodejce s omluvou akceptoval. Tak jestli to ve Vašem případě není něco podobného...
Díky za foto. Je to Li-Ion baterie typu 18650 (větší než 14500/AA). Ty už mívají vyšší kapacitu (než 14500). Standardně dejme tomu kolem 2200 mAh. Nejlepší Panasonic mají tuším 3400 mAh a dají se pořídit tak za 220 Kč/ks. Nebo s kapacitou 3100 mAh cca za 140 Kč/ks (oboje s PCB ochranou).
Vůbec bych se nebál to vyměnit (za jinou baterii s PCB ochranou) a dále používat (včetně dosavadního nabíjení).
Dobrý den,
díky za info. Neposlal by jste mě prosím odkaz na nějakou baterii, ať nekoupím špatně? Jak poznám, že baterie má PCB ochranu?
Dobrý den.
Není zač. Já nakupuji baterie na DX.com (čínský eshop). Nemusíte se bát - nejde o padělky. To, co tam seženete, občas seženete i v ČR (u českých eshopů), ale minimálně o polovinu dráž (ne-li x-násobně dráž)...
Ty baterie Panasonic s kapacitou 3400 mAh (a s PCB ochranou) mají zrovna vyprodané.
Ale na ty Panasonic s kapacitou 3100 mAh (s PCB ochranou) mají zrovna "akci"a jsou za nějakých 262 Kč za pár (bohužel často se neprodává jeden kus, ale nejméně dva).
Dá se koupit i samostatná baterie (o jiné kapacitě), ale cenově to vyjde třeba jen o 40 Kč levněji než teď ty Panasonic v akci...
Že má baterie PCB ochranu poznáte tak, že to je v popisu přímo uvedené . Opticky se to pozvává hůře - obvykle je baterie o trochu delší než bez PCB ochrany a kdybyste strhl folii, tak na horní části (u + pólu) uvidíte takovou kruhovou destičku, na které je právě PCB ochrana. Ta se vlastně stará o to, aby se baterie nepřebíjela, nebo naopak aby se nevybíjela pod určitou úroveň napětí - to baterie nemá ráda (snižuje se životnost a myslím také kapacita)...
Pužít by se dala, jen tak pro zajímavost, pokud si to objednáte přímo z Číny, tak nejen že vyjde levněji, ale i poštovné je zdarma. Tak si můžete spočítat, kolik na jednom kusu prodejce z Aukra vydělá
Jen to trochu déle trvá než vám to doručí.
Haha, prý 3800 mAh... V reálu mají podle mě tak 1000 mAh...
To už bych koupil na DX.com vcelku osvědčené TrustFire (např. 2200 mAh) za podobnou cenu... Pokud byste chtěl baterie koupit v ČR, tak jsou obchody, kde jsou baterie +- kvalitní, ale holt si připlatíte...
S nákupem z DX (i z jiných obchodů) jsem nikdy neměl problém (a pokud ano, vyřešili vše k mé plné spokojenosti) - platit jde skrze PayPal nebo kartou. Doprava je zdarma (akorát dodání někdy trvá déle).
Li-Ion nelze za žádných okolností přebít, nabíjecí napětí je 4,2V a přesně stejné napětí má čerstvě nabitá Li-Ion (3,7V je jmenovité napětí, 4,2V je u plně nabité). Takže čerstvě nabitá má stejné napětí jako je nabijecí napětí, pokud se napětí shoduje, neteče žádný proud ani tam, ani zpět - nedochází k nabíjení a baterka se tedy nepřebije ani kdyby jste jí nabíjel 10let
Dobrý den, tak pak nevím jak jsem ji poškodil. Až příjdu domů, tak to nafotím a vložím sem. Opíšu i údaje z nabíječky.
Zatím díky
Jestli je to tento aku šroubovák Asist AE2S036G tak ten má napětí 3,6V a akumulátor je li-ion
a pokud tento Asist AE2S036L tak ten má též napětí 3,6V a aku je li-ion, jiné jsem nenašel a nebo jsem málo hledal.
Takže by tam v tom šroubováku mohlo být něco tákovéto ale pomohlo by dost detailnější foto samotného článku a i foto štítku šroubováku, tam jde o velikost, tak nevím jestli je rozdíl mezi článkem s napětím 3,6 a 3,7 tak markantní:
a tím pádem pak ta 2000 mAh
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.