Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplovodivé lepidlo

Od: ivosisko® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit anebo říct, že to zbytečně řeším. K notebooku používám externí HD, který se mi ale v létě dost hřeje. A tak jsem postupoval způsobem pokus/omyl, až jsem si našel optimální sestavu - pod HD nižší hliníkový chladič, na HD rovněž AL chladič (vyšší) a na to pomaloběžný ventilátor. Pomocí této sestavy udržím HD i při dlouhodobějším zatížení v rozumném teplotním rozmezí. Nyní jsem se rozhodl tuto sestavu "zkompletovat". Z různých důvodů jsem se rozhodl pro slepení. Když jsem hledal na netu nějaká teplovodivá lepidla, tak jsem v souvislosti s cenami nevěřil vlastním očím.

Čím byste tyto díly slepili Vy? Je to všechno hliník na hliník.

Děkuji za pozornost a případné reakce, Ivo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím, zda to řešit nebo ne, ale pokud to skutečně funguje, tak proč ne.

Já bych nic nelepil a použil bych vázací drát a zadrátoval - pokud možno trochu hezky.

Ten ventilátor by možná šel přišroubovat k tomu hornímu chladiči a tuto sestavu bych potom (po vložení ext. HDD) a přiložení spodního chladiče omotal drátem. Nemusíte řešit lepidlo, držet to bude a bude to opět v případě potřeby odmontovatelné. Nebo bych místo drátu vázacího zkusil silný hliníkový drát bez izolace a z něho ohnout svorky do U a stáhnout (jako objímkou). Ale, možností bude asi více - jen to lepidlo bych nepoužil. Zdravím!

Na tom něco bude, já když mám něco slepené těmi lepidly rozdělat, tak nadávám, jak dlaždič proč to na tom k**** tak drží. Drát se odmontuje lépe.

hodnocení

0x

Zbytečně to řešíte. Externí disk se musí uchladit sám od sebe. Kolik °C tam máte?

Když už, tak se také přikláním k rozebíratelné (šroubované) variantě.

Pokud ale trváte na lepidlu, tak je to celkem jedno jaké. (silikon, chemopren, atd...)

Teplotu převede každé.(samozřejmě ho tam nesmíte mít 1cm)

jabraka*
hodnocení

0x

K lepšímu vedení tepla pod chladičem se používá silikonová vazelina.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

Je běžné, že exterňáky trošku topí. Pokiud opravdu chcete chladit, nelepte, ale ten sendwič napatlejte speciální vazelínou a na celek vymyslete nějaký šroubovací rámeček, kterým to mírně přitisknete k sobě...

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Pasta na chladiče, objem 25 ml, 0,4W/m.K. Výrobce Elchemko www.elchemko.cz. Běžně v prodejnách pro radioamatéry asi kolem 50 Kč. Omlouvám se za reklamu a www, ale nevěděl jsem jak jinak odpovědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]