Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhláška 50 obnovení

Od: kardal odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poptat, mám vyhlášku 50 par. 6.

Slyšel jsem, že pokud bych nepracoval v oboru a vyhláška mi propadla, tak pokud nebudu pracovat v oboru a neobnovím si ji do 1 roku od projití, propadne mito tak, že pokud si ji někdy budu chtít obnovit, budu začínat zase od paragrafu 5.

Prosím co je na tom pravdy? Nevyzná se v tomto někdo?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud máte osvědčení o provedené zkoušce podle §6 vyhl. 50/1978 Sb., měla by na něm být uvedena i doba praxe. To by mělo být i jako doklad o délce praxe. Pokud doba přerušení práce v oboru je kratší než 5 let, započítává se doba praxe celá. Pokud je doba přerušení delší jak 5 let, započítává se jen polovina.

diskuse.elektrika.cz/...

doplněno 09.03.14 10:08:

úplně přesně vám zodpoví přímo školící středisko např. skolenirevizeelektro.cz/...

To znamená, že klidně můžete přerušit na 20 let, ale pak je ta polovina praxe + vzdělání vám určí jaký paragraf můžete udělat.

Příl.1 Nejkratší praxe požadovaná pro pracovníky uvedené

a) v § 6 činnost vzdělání praxe11

na elektrických do 1000 V vyučení, SO, ÚSO, VŠ praxe 1 rok

zařízeních nad 1000 V vyučení, SO, ÚSO, VŠ praxe 2 roky

na hromosvodech zaškolení 6 měsíců vyučení, SO, ÚSO, VŠ praxe 3 měsíce

kardal
hodnocení

0x

Děkuju mockrát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vyhláška 50

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]