Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem LEDek, konkrétně červených a zelených. Potřebuji vyrobit semafor nad dveře (volno/obsazeno), budou umístěny v průsvitné kulaté 250ml krabičce.
Potřebuju, aby v místnosti při denním světle byl semafor dobře viditelný ze všech stran.
Nějak se ztrácím v parametrech LED. Potřeboval bych nějaké s velkým vyřazovacím úhlem, jenže když se dívám v podobné cenové hladině, tak LED 120° má svíti/..., zatímco LED 40° má svítiv/.... Obojí 2,1V / 20 mA.
Chápu, že svítivost je závislá na vyzařovacím úhlu, ale není mi jasné, jak se můžou takto lišit světelným tokem?
Jak tedy správně LEDky vybrat, abych dosáhl dostatečného "světla"do všech směrů? Jelikož budu vše objednávat z GME, nemám možnost vyzkoušet a případně koupit jinou. Samozřejmě počítám i se zapojením více shodných LED, jen nemám tušení, jaké a kolik jich vybrat.
Díky všem za rady.
Já bych použil malý vzařovací úhel a vysokou svítivost a přikryl bych je nějakým průsvitným mléčným nebo rýhovaným kloboučkem na kontrolku a bude vidět ze všech směrů.
doplněno 08.03.14 10:49:Jinak by byly vhodnější difuzní LED světlo mají rozptýlené do všech směrů, použil bych dvoubarevnou červeno-zelenou.
totak:
to je hezká věcička, já jí mám, ale má hodně malý vyzařovací úhel, to nebude vidět ze všech směrů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.