Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3f proudový chránič jako 1f?

Od: vlk95® odpovědí: 7 změna:

Dobré odpoledne,

mám jednoduchý dotaz. Byl jsem v Hadexu a měli výprodej na proudové chrániče. Koupil jsem tam proudový chránič 3f za 150Kč. Chci se zeptat zda lze použít na 1f vedení?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, lze. Akorát bude zbytečně zabírat místo.

doplněno 04.03.14 15:06:

Je to stejné, jako když máte sice 3f rozvod, ale zatěžujete jen jednu fázi (například sporák).

hodnocení

Vím že bude zabírat místo, ale beru to tak, že jsem ho koupil za 150Kč a to je podle mě dost levně. Takže to místo oželím. Navíc ho plánuju umístit do rozvaděče kde je pouze chránič a nic více.

zajixxx*

Ten chrránič moc na doma si nebude - má reziduální proud 300mA místo klasiky 30mA...ale lepší než nic.

Dobrý pro průmysl. Doma nevyužitelný, ale za tu cenu pak nezáleží na nefunkčnosti. V jedné větvi 300mA je už docela ranec.

jabraka*

A je dobré si uvědomit,že bezpečný proud je do 60 mA.

JB

(60mA je bych řekl moc.)

Nicméně je dobré si uvědomit, že velikost proudu procházejícího lidským tělem, chránič neomezuje.

hodnocení

A jó teď se koukám že je to fakt 0,3A. hmm... tak nevím kam ho využiju. Asi nijak. proudových chráničů mám pro svou ochranu dost. A 3f nikde k dispozici nemám ani doma ani jinde. Asi půjde do šuplíku do zásoby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]