Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s místem paměti telefonu. Můj telefon disponuje vnitřní pamětí 8GB, samozřejmě systém Android si veme něco přes 2 GB a reálná paměť je tak 5,37GB. V telefonu mám dále soubory a dokumenty v celkové velikosti asi 3,28GB včetně skrytých souborů, jenže telefon mi píše (a po připojení do počítače taky samotné PC), že volná paměť je pouze 328MB. Mobil jsem už projížděl Clean Masterem a pořád nic. Rád bych se zeptal, jak opět získat ztracených necelých 2GB a čím to vůbec je zapříčiněno? Možná bych rád poznamenal, že před nějakou chvíli se mi smazala z mobilu složka s písničkami, která co se velikosti týče zhruba odpovídala ztracenému místu. Souvisí to s tím? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, a jaké je změna v té velikosti, když mobil zcela vypnete a opět zapnete?
Jak sama zmizela složka s hudbou? Zdravím!
doplněno 27.02.14 21:23:Rozumím. Patrně došlo k nějaké chybě v OS a ten tu složku s hudbou přesunul do vytvořené složky pro ztracené soubory. Ty písničky už asi nejdou přehrát, tak zkuste složku LOST.DIR odstranit v mobilu. Ten to asi neumožní, tak bych to zkusil po připojení k PC nebo kartu z mobilu vyndat a vložit do čtečky karet v PC nebo NTB a pod OS Windows odstranit (dříve možno zkusit i data překopírovat na HDD a zkusit přehrát).
doplněno 28.02.14 21:03:fifa - tak, nyní je místo na kartě ve skutečnosti uvolněné, ale mobil stále ukazuje méně?
Ta karta byla z mobilu vyndána a po mazání v PC opět vložena? Nebo byl mobil jen k PC připojen a mazal jste tu složku s kartou v mobilu? Zdá se, že OS Android si stále pamatuje tu kartu více zaplněnou (i s tou složkou LOST.DIR). Pokud se tak již nestalo, tak zcela mobil vypněte a kartu vyndejte. Potom mobil bez karty zapněte a neměl by kartu najít. Znovu ho zcela vypněte, vložte kartu a zapněte - a když to dobře dopadne, tak by měl načíst kartu i se správnou velikostí volného místa.
Změna žádná není, vše při starém, ikdyž jsem ho restartovával už několikrát. Nevím, zkrátka ze dne na den se mi smazala složka s hudbou. Pak se vytvořil soubor na SD kartě, kterou mám v mobilu taktéž, se jménem LOST.DIR (je to složka s poškozenými soubory a obsah této složky zhruba odpovídal ztracené hudbě). Děkuji
Děkuji za odpověď. Učinil jsem tak, vymazal složku LOST.DIR, která byla na SD kartě, ale nic se nestalo. Na kartě se zvětšilo pochopitelně tímto smazáním místo, ale v mobilu ne.
Možná to špatně vychází z kontextu, za což se omlouvám, ale problém není v kartě, nýbrž v paměti telefonu. Karta hlásí velikost správně, paměť telefonu však ne. Ano složka LOST.DIR se nacházela na SD kartě (nevím jak se mohlo stát, že ztracená data z paměti telefonu se uložili od složky LOST.DIR na SD kartu), tuto složku jsem tedy smazal a získal místo na SD kartě. Ještě jednou tedy opakuji, že problém je v paměti telefonu. Obsah této paměti v žádném případě neodpovídá hodnotě, která je uvedena jako zabrané místo. Lítájí tam ve vzduchu tedy zhruba 2GB.
Dobrý den, dobře, tak karta je vyřešena, ale vnitřní paměť mobilu ne. Zdá se, že ten obsah složky LOST.DIR je i v paměti mobilu, resp. v OS Android. Předpokládám, že po připojení mobilu k PC se nedostanete do OS Android, tak tam to nepůjde. Nevím, zda bude načtena vnitřní paměť mobilu, ale pokud ano, tak ji prohledejte - třeba tam je i někde skrytý soubor nebo složka o této velikosti. Ale, ono to bude spíše v tom OS, do kterého se nedostanete v mobilu. Já se do OS Android dostanu pod OS Linux - potom se tam dají udělat úpravy v OS Android (jenom se musí vědět, co člověk dělá). Ale, nevím, zda máte tuto možnost. Myslím, že v tom OS Android bude někde TEMP nebo LOST.DIR vhodný k odstranění - jenom se tam dostat. Zdravím!
P.S. OS Linux si můžete zdarma stáhnout (Live-CD), vypálit na CD jako obraz disku a nabootovat.
doplněno 01.03.14 14:30:Asi máte pravdu - to by byla větší i ta složka s OS Android. Tak, snad by to našel v tom ostatním prostoru vnitřní paměti ten OS Linux. Já už jiný nápad nemám, tak bohužel více neporadím. Za vše může OS Android, který udělal nějakou chybnou operaci a vytvořil ten LOST.DIR - to se nemělo stát. Ovšem, technika nás dokáže překvapovat.
doplněno 01.03.14 14:59:Nemáte zač.
Zdravím, přesně jak říkáte. Když dám ve správci souborů v mobilu zobrazit skryté složky, tak se mi žádná v našem hledaném objemu 2GB nezobrazí, zkrátka žádná podezřelá skrytá složka tam není. Do složek systému Android se nedostanu přes win7, ale osobně si nemyslím, že by byl problém někde v nich, jelikož z paměti telefonu mám přístup jen asi k těm 5,37GB, které jsou zmíněny už v první příspěvku, a ty se nezměnily. Čili logicky si myslím, že chyba bude někde v té "viditelné" části kapacity telefonu. Ale zkusit můžu vše, proto Vám děkuji za tip.
Je třeba si ujasnit pojmy. Vnitřní pamětí je myšlena velikost úložiště, to je těch 8 GB. Vy ale máte zaplněnou operační paměť. Ta se zaplňuje při běhu programů, nebo některé instalované programy nejdou přesunout (nejsou přesunuty) do úložiště 8GB.
Jedná se o mobil Sony Xperia SP, takže přehrávač používám Walkman. Jsem s ním spokojený. Myslíte, že by mohl mít na to vliv?
Když to není hudba s drm tak není důvod aby přehrávač ta data zašíval někam do skrytých složek, ale moderní technika dovede překvapit. Jinak předpokládám že telefon jste prošel nějakým alternativním správcem souborů složku po složce a ověřil jejich velikost, prošel správce aplikací jak jsou velké atd.
Ano použil jsem mnoho správců souborů včeteně zobrazení skrytých souborů, ale nic podezřelého jsem nenašel. Domnívám se, že pomůže už jen přeinstalace, tedy snad pomůže.
A co data aplikací. A ti správci i v telefonu nebo jen přes pc . Mně kdysy pomohlo připojení přes sambu nebo ftp na chybnou skrytou složku-byla vidět jen v xplore a smazat šla jen pomocí tabletu přes bezdrátové připojení, jinak s ní nešlo hnout.
To není špatný nápad, mohu to zkusit. O jaký program jde nebo jak se tímto způsobem mohu s mobilem připojit k PC? Děkuji
Tak to už netuším-pokud to není na žádném disku/složce ani v datech aplikací tak už asi jen formát a doufat že je to sw problém a né hw. Ještě na fórech o mobilech bych se poptal zda to není známá chyba.Tak ať se zadaří, no.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.