Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodná baterie

Od: gamapolis* odpovědí: 24 změna:

Dobrý den.Mám takovou prosbu.Mám lupu,kterou přikládám vyfocenou a která má v sobé malou žárovku a patří do ní nějaká baterie.Otvor pro baterii má 19.9 mm vnitřní průměr a délka je cca 60.5 mm.To malé kolečko se šroubuje.Dvě tužkové tam nejdou,protože jsou moc dlouhé a navíc tenké,moc by se tam vrklaly.Já myslím,že to bude na jeden kus baterie,jen nevím jaké.Díky za radu.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Ohledně baterií se vždy obracím k ověřeným odborníkům, myslím že jsou i zde registrování, zkuste mailnout panu Melicharovi...

gamapolis*
24.02.14 22:41
hodnocení

Díky

praivo:

proč soudíš, že žárovka je nefunkční? Prostě je to malá mléčná žárovka, běžně neshnatelná :)

Není vnitřek izolovaný? Pokud ano, tak bych to viděl na 3V baterii bez plastového / papírového obalu. Už jsem se s takovými udělátky setkal co se do nich musely cpát tyhle články, ale rozbalené.

gamapolis*
hodnocení

Zdravim.přikládám ještě foto vnitřku-izolovabý není,je to kov,stejně jako zvenku..Žárovka možná funkční je.Když se ta lupa narovná,tak ta patice žérovky zajede do toho držadla cca 5-6mm a dojde ke kontaktu.Ten hrot uzávěru je dlouhy 15 mm .Pokud tedy počítám,že o to musí být baterie kratší tak by měla být dlouhá asi 65 mm a průměr o něco menší než 19.9 mm.Můžu si samozřejmě koupit novou lupu s osvětlením na 2 ks AA,ale tohle je památka.

Vhodná baterie
Vhodná baterie #2
praivo*

Podle rozměrů by se tam vešel nechráněný Li-Ion článek velikosti 18650 (18*65 mm).

praivo:

občas si to chce číst i příspěvky jiných :), samozřejmě, že by se tam vešel CR, ale jde o to, že dle vzhledu je to zařízení pravděpodobně z dob kdy CR články neexistovaly.

praivo*

O 18650 tu nikdo jiný nepsal. A právě tento typ by se tam vešel (ještě s rezervou) i bez nějakých úprav.

Ale už jsem psal o tom, že pravděpodobné stáří lupy nenasvědčuje tomu, že by byla originálně napájena něčím takovým.

111®
hodnocení

0x

nějak fotku nevidím

gamapolis*
hodnocení

Já vím,napsalo mi to při odeslání,že lze odeslat pouze formát JPG,to ta moje ale je.Skusím to znovu

Vhodná baterie #3
111®

to vypadá na 3V baterii. Podívej se jaká je tam žárovka,jestli na 2,5 až 3V tak je to jasné. Nejlépe vzít a jít do kšeftu, oni to znají..

doplněno 25.02.14 14:16:

typuji to na 3V baterii=2x1,5V články

gamapolis*
hodnocení

Ta žárovka tam je,ani nevím jestli by svítila,ale pokud nan ní byl nějaký ůdaj,tak už není vidět-je letitá.Ale v spec.kšeftu by to mohli vědět.Díky

Vhodná baterie #4
praivo*

Já nevím, ale takhle podle mne funkční žárovka nevypadá...

gamapolis*
hodnocení

Ta žárovka asi nesvítí,tu koupím novou ale jde mi o tu baterii,která do toho patří.Jestli se dá sehnat.

melicharbaterie
hodnocení

0x

Těch informací je opravdu málo. Podle rozměru mě napadá 2x 3V článek CR2 (15,6x27 mm).

melicharbaterie:

podle vzhledu a žárovky, bych to typoval na nějaký "starší exponát" z dob kdy CR2 možná ani nebyly na světě, navíc vnitřní průměr by seděl spíš na suchou 3V baterii, jak jsem zmínil výše a píše to i 111.

doplněno 25.02.14 17:18:

gamapolis:

nemohu si pomoci, ale opravdu mi vychází ta 3V baterie, která se dřív používala dost hojně, jenže s plastovým, nebo papírovým obalem má průměr 21mm

buss

Někde se strkali bez obalu, hlavně měřáků, typu Avomet, RLC můstky aj. Délka jednoho článku cca 33,6 mm, ale asi se už nevyrábí.

doplněno 25.02.14 18:06:

No já hledal u Bateria Slaný...

buss:

O tom jsem se právě zmiňoval, že v některých případech se používaly bez obalu a vyrábí se pořád:

iepa.cz/...

doplněno 25.02.14 17:54:

mkat:

bez obalu to na dva články, které jsou uvnitř moc nebude, když to pouzdro je kovové a neizolované.

Vhodná baterie #5
buss

Možná zmiňoval, ale než píši, tak předchozí nečtu.

mkat*
hodnocení

0x

Ale, vyrabvaju sa. ges.cz/...

doplněno 25.02.14 17:48:

Asi aj zapasuje ked date obal dolu a skrutku vykrutite.

gamapolis*
hodnocení

A to se da vysunout z toho obalu zeleneho nebo modrého?A pak to je kovové bez toho obalu?A ten obal jde sundat snadno?

rozebrat se to dá - nožem rozřezat plastový obal - ale nesmíte to bez izolace dát do lupy, baterie musí být zapojeny do serie, obalit tedy např. izolepou, stačí jen baterku, kterou budete dávat jako první; pokud na závitu žárovky není žáden údaj, zkuste připojit jeden článek 1,5V, pokud nebude svítit naplno, máte vyhráno, 3V budou akorát;

pokud žárovka "odešla", můžete použít žárovku na 2,5V, nejlepší by opět byla opálová ... ale dávno jsem se s ní nesetkal

doplněno 26.02.14 20:10:

uřezat "dno", baterie vypadnou

gamapolis*
hodnocení

Zdravím.Takžč chápu dobře ,že když to rozříznu a vyndám z obalu,jsou tam 2ks?

ano, jsou tam 2ks po 1,5V

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]