Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samsung Galaxy S3 nelze připojit k PC

Od: martinaa* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny technicky schopné rádce, nastavuji si nový telefon a zatím to jakž takž jde *smich*, ale narazila jsem na problém s připojením k PC. Píchnu kabel, telefon se rozsvítí a začne se nabíjet. Tím to však hasne. Žádná bublina, žádné okno nikde nevyskočí, ani na telefonu, ani počítači. Prostě jako kdyby telefon nebyl.

V návodu se uvádí, že pokud pc nepodporuje protokol Media Transfer Protocol (netuším, co to je a ani netuším, zda to počítač podporuje či nikoli), tak stačí zvolit fotoaparát a soubory přenést. Ani po zvolení fotoaparátu nikde žádná nabídka k přenosu souborů.

Netuší někdo, kde je chyba?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Předpokládám,že jste nestiskla tlačítko fotoaparátu...:)

Režim MTP nebo Fotoaparát jsou dva různé druhy přenosů neboli komunikace a hledají se v Nastavení.

Kdysi dávno se používal Samsung Kies,program pro PC,kterým se dalo aktualizovat,připojit apod. Něco jako Nokia PC Suite v dávné minulosti. Zkuste si ten program stáhnout,mohlo by u něj být napsaáno,co vše podporuje.

doplněno 22.02.14 19:20:

A co říká návod?

Pokud nemáte,koukněte tady:

ceske-navody.net/...

Já ten telefon nemám,zbytečně bych Vás mátl,kdybych to psal podle svého tabletu.

doplněno 22.02.14 19:42:

Omlouvám se,přehlédl jsem to v otázce.

Napadá mě,nemáte na PC Windows XP? Co já se navztekal,než jsem přišel na to,že tablet reaguje jen s Win7.

martinaa*
hodnocení

Ale stiskla :) Objevily se na displeji jakési dvě ikonky, jedna evidentně symbol nabíjené baterie (případně připojení), druhá něco jako karta. Jsou mi však k ničemu, kliknout na ně nejde, označit také ne, a nabídce fotoaparátu ani počítače se nic nezměnilo :(.

Jaj, to bude utrpení..

doplněno 22.02.14 19:33:

Co říká návod jsem psala v dotazu, pravděpodobně nemám v pc onen kompatibilní protokol, to říkal i přítel na telefonu. :)

doplněno 22.02.14 20:09:

Nee, máme Windows 7. Tak jsem z toho docela jelen. Chtěla jsem si na radu přítele stáhnout jakýsi Android Manager, ale na českých serverech jsem toho moc nenašla a bojím se stahovat něco, čemu nerozumím.

Chjo, tak asi budeme čekat do zítra, až tatínek vystřízliví z té dnešní ochutnávky *smich*

ladinpraha*
hodnocení

0x

Připoj kabel, na PC otevři Tento počítač a telefon zapni (odemkni), Měly by se ti na PC ukázat dvě ikony - paměť telefonu a externí SD karta, pokud ji tam máš.

doplněno 22.02.14 19:23:

Klasická nabídka jako při připojení jakéhokoli USB disku také vyskočí až po odemknutí telefonu.

doplněno 22.02.14 22:39:

Jenom nabíjecí? To nebyl origo? Já k telefonu dostal klasickou nabíječku do zásuvky a USB kabel pro nabíjení i data současně. Tak ten jenom nabíjecí máš asi jako bonus. :-D

martinaa*
hodnocení

Zdravím, ani po tvé radě bohužel nic. Vyzkoušeny dva usb porty, nic.

martinaa*
hodnocení

Tak tatínek dorazil z ochutnávky a i v ovíněném stavu rychle zjistil, v čem je chyba. Kabel, kterým jsem připojovala telefon k pc, je totiž pouze nabíjecí, nikoli datový. *smich* Takže jsem ze sebe udělala dementa hned dvakrát, ale co už *smich*.

doplněno 23.02.14 09:46:

Praivo - jojo, asi ho nebudu používat, je strašně krátký a k pc v pohodě stačí ten datový :)

Hop - dobře to dopadlo, netušila jsem, jak moc jsem blonďatá *smich*

praivo*

Ten nabíjecí kabel radši rychle vyhoď, datové jsou tak levné (zrovna ty z odkazu mám doma 3), že tahle blbost nemá smysl.

hop®

:-D nojo, někdy to nevyjde :) Ale hlavně že je vyřešeno! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]