Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnka odešla

Od: rozara* odpovědí: 6 změna:

Odešla mi mikrovlnka, z jejího stropu uvnitř vyšlehly plameny a jiskry. Má cenu jí nechat opravit a nebo pořídit novou?

V případě nové mikrovlnky mi poraďte, jakou si mám koupit. Nechci tu nejdražší, ale něco v tom smyslu "za málo peněz hodně muziky". Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x

Na stěně mikrovlnky bývá ze slídě podobného materiálu destička - vstup mikrovln na kterou se přiškvařují stopy po jídlech.Někdy jí a její okolí stačí dobře ale opatrně očistit a trouba funguje dále. Nová destička se koupit nedá.To je má zkušenost i z hospodské kuchyně.

Pozor, destička se koupit dá. Já koupil v elektroopravně. Doma jsem nůžkama doupravil podle staré.

Je tam ale ještě druhý problém. V místě kde se původní destička vypálila se stýká destička s plechem (kastlí) mikrovlnky a poruší se tam bílá barva. Pokud se to kvalitně nezatře a dá se tam rovnou nová destička, tak okamžitě znovu shoří.
Problém je čím to zatřít, mě to normální barvou vydrželo 14 dní. Pak jsem se nastval a koupil novou mikrovlnku.

hodnocení

0x

Pokud vyšlehly plameny, určitě se oprava nevyplatí, to nevypadá zrovna na spálenou pojistku :)

Konkrétní mikrovlnku asi neporadím, ale tady jsou pěkně seřazené podle oblíbenosti, určitě bych za mikrovlnku (volně stojící) osobně nedal víc než 2000 Kč.

hodnocení

0x

zrovna tohle zařízení opravovat podomácku je fakt blbost.

Kdo se bojí se*e v síni :-D

Samozřejmě by laik do toho neměl lézt, ale co si budem povídat, laik by neměl rozebírat a opravovat ani prodlužovačku, už jsem viděl mnoho hanebností, ale nevidím proč by malinko zručný elektrotechnik nemohl po domácku opravit mikrovlnku, není moc tak jednoduchých přístrojů jako je obyčejná mikrovlnka :)

takjan*

Bez té destičky běhá mw uř tři roky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]