Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před 31 dny jsem by reklamovat mobilní telefon. Ze zákona mají lhůtu na vyřízení 30 dní a pak má zákazník právo na odstoupení od smlouvy. Já bych se chtěl zeptat jakým způsobem mám odstoupit od smlouvy? (zaslat poštou, osobně na prodejně). Mobil je kupován u O2. Děkuji za odpovědi.
Nejsem si jistá, že není povinností informovat o vyřízení reklamace...slyšela jsem, že proběhly nějaké změny v OZ. Podle nich by měl být zákazník informován o vyřízení reklamace. A pokud není, po uplynutí 30 dní lze považovat reklamaci za nevyřízenou (i kdyby už vyřešená byla) a můžete žádat peníze. Jestli je to fakt, nebo jen "jedna paní povídala", to nevím. Každopádně, pokud uplyne 30 dní, máte nárok na odstoupení od kup. smlouvy a záleží jen na vás, jak razantně se k tomu postavíte. To znamená: nenechat se odbít!
Reklamační lhůta se počítá od dne následujícího po dni reklamace tedy ne ode dne reklamování a pokud vás informovali dnes tak je to 3Otý den a je vše z jejich strany v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.