Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kodeky filmů

Od: lux* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

TV mi nepřehraje polovinu filmů ve formátu avi. program na rozbor mi zjistil, že ty co jdou jsou Xvid a ty co nejdou jsou Divx. Ale mám nový televizor, tak je to možné? Četl jsem, že Divx je originílní a Xvid opakem, pak ale nechápu proč by měla TV podporovat zrovna neoriginální kodek a originální ne. Nevítě prosím někdo, zda to může být i nečím jiným? Fleškou ne, těch sem zkoušel více. V tom rozboru se nevyznám, našlo to milion věcí, pak taky zda víte o nějakem programu na konvertaci a zda to má cenu, díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to použitým kodekem, jak píšete. Osobně jsem se tomu taky docela dost divil, když úplně nová "smart" televize Panasonic Viera za 13k neumí přehrát některé z nejpoužívanejších formátů *ee*, taky právě DivX nepřehraje...

zabu
hodnocení

0x

TV podporuje neoficiální kodek proto, protože je zadarmo. Kdežto za použití originálního kodeku, musí výrobce zaplatit poměrně dost peněz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]