Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baumatic Supreme 1SS

Od: passco odpovědí: 6 změna:

Dobrý deň

Na umývačke riadu mi vypisuje chybu E1.. Vyčistil som filtre a aj tlak vody je v poriadku, hadicu nemám zalomenú. Hned ako by mala začať napúsťať vodu sa zapne aqua stop ventil, čiže nie je možnosť ani aby napustila nejakú vodu. Neviete mi poradiť?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na spodním krytu je čidlo úniku vody. Plovák s mikrospínačem. Podle toho co píšete je možné že aquastop dostává od něj signál k uzavření vody.Prvně bych se podíval jestli tam není mokro. Může kapat hadice nebo spoje odtahového čerpadla.
doplněno 07.04.14 19:48: Jestli bude vše v pořádku tak potom jít po drátech od čidla až k řídící jednotce a kontrolovat konektory.
passco
hodnocení

Dobrý deň

Ďakujem za odpoveď.

Plavak som skontroloval a bol v poriadku, mikrospínač nie je zapnutý. Na spodku umývačky je náznak, že bol únik vody ale mohlo sa to stať behom používania a spodok je aktuálne suchý. Prekontroloval som aj hadice a nenašiel som žiadnu prasklinu. Všimol som si akurát, že na nádobe kde sa napúšťa voda vyteka voda do zásobníka (viď šípka - zásobník pre hadicu R). Nedočítal som sa ako to má fungovať ale príde mi,že voda má ísť z vodovodu smerom do hadice označenej smerovou šípkou( červeno označená dráha), ktorá ďalej pokračuje do druheho zásovbníka v ktorom je na začiatku elektronický ventil.

Baumatic Supreme 1SS

olaf71*
hodnocení

0x

jste si jistý, že zapne aquastop ventil? co takhla zpětná klapka ve ventilu, ke kterému je myčka připojena. (pračkový,myčkový ventil). odšroubovat hadici a údajně by měla jít vyjmout, pokud tam je. každý ventil jí nemá.

doplněno 09.04.14 16:42:

tím myslím, že se zpětná klapka zasekla

passco
hodnocení

Ked má napúštať vodu, tak začne okamžite vibrovať aquastop ventil.. Ventil ktorý je pri vstupe do nádržky s vodou som rozobral aj očistil ale problém je stále, takže v tom to nebude.

passco
hodnocení

Problem vyriešený..

Sitko pri aqua stop bolo z boku prasknuté a nečistoty upchali odvetrávaciu nádobu (Vid. foto hore)

pavol

mne zle otvara aqua stom na hadici, viete nieco poradit, zacne pomalicky napustat a ked zavriem vodu a otvorim uz napusta dobre

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]