Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,mám problém s fotakem Kodak M1063. Když je vložena baterie(originální) je během chvíle horká stejně tak se celé tělo fotoparátu značně zahřívá a je docela horké bez ohledu jestli je fotak zapnutý nebo vypnutý. To má za následek i rychlé vybijení baterie. Jinak šlape dobře. Jistě mohu furt baterii vytahovat, ale to je dost nepraktické v terénu. Nerad bych ho vyhazova... Setkal se stím už někdo?
Má někdo nějakou radu co s tím? jak to odstranit? Děkuji
Nebyl foťák vystaven vlhkosti?
Teď řeším stejný problém s tabletem. Vše funguje, ale silně se zahřívá ať je vypnutý nebo zapnutý, musím odpojovat baterku. Příčinou je obvod co se stará o správu kompletního napájení a nabíjení. Obvod asi za 30Kč. Ve vašem případě to může a nejspíš bude něco obdobného, těžko budete ale hledat servis co vám to za přijatelný obnos opraví.
V žádném případě nerozdělávat, jsou tam součástky s životu nebezpečným napětím, které tam přetrvává dost dlouho i při vypnutém fotoaparátu. Jsou tam za učelem funkce fotografického blesku.
Myslím, že není ve vašich silách obvod identifikovat a vyměnit.
Fakt nemá smysl, abyste to jako laik otvíral. Jednak ten šváb bude malej SMD, sám ho nevyměníte, nejspíš u nás ani nekoupíte a navíc se závada ani nezbytně nemusí jeho výměnou odstranit. Ještě k tomu je fakt uvnitř poměrě velkej koďan nabitej na 400V, kterej vás při dotyku jednak pěkně nakope, druhak ten proud může jít do elektroniky a něco dalšího zničit.
doplněno 18.02.14 00:06:Tady je pro představu rozborka:
Tomu říkam ukázka... jinak měl jsem právě před časem rozdělanej Kodak M753 a ten je skoro totožnej ma 330Vkondezátor. No nestalo se mi nic ...a ni jsem nic necítil bolestivého. Samo nevím co je SMD atd... a nemám tucha co bych měl měnit...
Ale jinak jsem teda podle toho co jste napsal usoudil že oprava s vépomocí není možná? No jinak co tomůže udělat když se to tak hřeje? Teda si to odrovná baterku za chvíli že už nepujde ani nabít?
--Xenonové výbojky jsou max. na 300V a ne 400, ale to je detail. Ten kondenzátor mohl být už vybitý, záleží na kvalitě nebo i na zapojení, někteří výrobci tam dávají bezpečnostní vybíjecí odpor který kondenzátor vybijí do několika minut, když tam odpor není je tam dost velké napětí i po několika týdnech.
--Oprava svépomocí samozřejmě možná je, ale s určitými zkušenostmi a s patřičným vybavením.
-- Když se to tak hřeje - může se časem něco zcela odpálit, baterka odejde zaručeně, protože pokud se vybíjí i s vypnutým foťákem, tak nedochází k odpojní baterky na jejím bezpečném minimálním napětí a Li-Ion baterkám stačí běžně jedno pořádné podvybití a je k ničemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.