Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kodak M1063 vada

Od: kolt odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,mám problém s fotakem Kodak M1063. Když je vložena baterie(originální) je během chvíle horká stejně tak se celé tělo fotoparátu značně zahřívá a je docela horké bez ohledu jestli je fotak zapnutý nebo vypnutý. To má za následek i rychlé vybijení baterie. Jinak šlape dobře. Jistě mohu furt baterii vytahovat, ale to je dost nepraktické v terénu. Nerad bych ho vyhazova... Setkal se stím už někdo?
Má někdo nějakou radu co s tím? jak to odstranit? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nebyl foťák vystaven vlhkosti?

Teď řeším stejný problém s tabletem. Vše funguje, ale silně se zahřívá ať je vypnutý nebo zapnutý, musím odpojovat baterku. Příčinou je obvod co se stará o správu kompletního napájení a nabíjení. Obvod asi za 30Kč. Ve vašem případě to může a nejspíš bude něco obdobného, těžko budete ale hledat servis co vám to za přijatelný obnos opraví.

kolt
hodnocení

Nebyl. Mám strach ho rozdělat že už pak nepůjde vůbec... Nemělo by se nic stát pokud ho rozdělam můžou se kompakty vůbec rozdělávat? Říkate obvod hmm tak tomu já nerozumím, jak na to příjít atd?

hodnocení

0x

V žádném případě nerozdělávat, jsou tam součástky s životu nebezpečným napětím, které tam přetrvává dost dlouho i při vypnutém fotoaparátu. Jsou tam za učelem funkce fotografického blesku.

Myslím, že není ve vašich silách obvod identifikovat a vyměnit.

vitaa
hodnocení

Tak to sem netušil...Nebezpečný? měl jsem rozdělaný Kodak M753 šahal jsem teda na všechno co snad vevnitř bylo i na ten 330V součastku ale nijak mi neublížil tak bud jsem měl štěstí nebo nevím měl jsem tam i baterii a testoval jsem ho.

hodnocení

0x

Fakt nemá smysl, abyste to jako laik otvíral. Jednak ten šváb bude malej SMD, sám ho nevyměníte, nejspíš u nás ani nekoupíte a navíc se závada ani nezbytně nemusí jeho výměnou odstranit. Ještě k tomu je fakt uvnitř poměrě velkej koďan nabitej na 400V, kterej vás při dotyku jednak pěkně nakope, druhak ten proud může jít do elektroniky a něco dalšího zničit.

doplněno 18.02.14 00:06:

Tady je pro představu rozborka:

vitaa
hodnocení

Tomu říkam ukázka... jinak měl jsem právě před časem rozdělanej Kodak M753 a ten je skoro totožnej ma 330Vkondezátor. No nestalo se mi nic ...a ni jsem nic necítil bolestivého. Samo nevím co je SMD atd... a nemám tucha co bych měl měnit...

Ale jinak jsem teda podle toho co jste napsal usoudil že oprava s vépomocí není možná? No jinak co tomůže udělat když se to tak hřeje? Teda si to odrovná baterku za chvíli že už nepujde ani nabít?

--Xenonové výbojky jsou max. na 300V a ne 400, ale to je detail. Ten kondenzátor mohl být už vybitý, záleží na kvalitě nebo i na zapojení, někteří výrobci tam dávají bezpečnostní vybíjecí odpor který kondenzátor vybijí do několika minut, když tam odpor není je tam dost velké napětí i po několika týdnech.

--Oprava svépomocí samozřejmě možná je, ale s určitými zkušenostmi a s patřičným vybavením.

-- Když se to tak hřeje - může se časem něco zcela odpálit, baterka odejde zaručeně, protože pokud se vybíjí i s vypnutým foťákem, tak nedochází k odpojní baterky na jejím bezpečném minimálním napětí a Li-Ion baterkám stačí běžně jedno pořádné podvybití a je k ničemu.

vitaa
hodnocení

Tak to asi nezvládnu opravit ale jen tak co bych k tomu jako potřeboval tedy?

jak bych mohl zabránit tomu podvybití? znamená to že když ji tam nechám(např 1-2 dny) tak zákonite dojde k podvybití a je poní?

Moc jste mě nepotěšil samozřejmě děkuji za rady.

Po 1-2 dnech nejspíš po ní bude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]