Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení reproduktorů k TV

Od: cip* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat proč když jsem připojil reproduktory k TV (Sencor slt 1934) tak nefungují? Koupil jsem propojovací kabel 3,5 Jack na CINCH a připojil k TV ale nefunguje to. Nevíte někdo co stím?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V tom TV je připojení přes jack 3.5 na sluchátka. Reproduktory bez zesilovače Ti to neutáhne.

doplněno 16.02.14 16:45:

Jinak reproduktory jsou Genius sw-f2.1 500 a nepřipojuju je do 3.5 ale do RCA
Zdroj: poradte.cz/... Proč jsi to hned nenapsal do otázky?

doplněno 16.02.14 17:12:

Něco si přečti okabelech RCA en.wikipedia.org/...

Jak píše Jirka2, pasivní repro vám to neutáhne. Fungovat budou aktivní, ale budete je muset ručně vypínat (nebo je vypínat udělátkem na USB).

cip*
hodnocení

Jinak reproduktory jsou Genius sw-f2.1 500 a nepřipojuju je do 3.5 ale do RCA

doplněno 16.02.14 16:49:

Nevěděl jsem co je to za reproduktory a v otázce je napsáno že jsem koupil kabel 3.5--►RCA

doplněno 16.02.14 17:25:

Aha takže pokud čtu správně tak RCA je jen na analog takže to co potřebuji je S/PDIF?

hodnocení

0x

Takže repro jsou aktivní (tedy to je správně) a reproduktory musíte zapojit do sluchátkového výstupu televize, tedy ne RCA, ale přímo do Jacku, bez redukce. Musí to fungovat.

cip*
hodnocení

Pokud je zapojím do sluchátkového výstupu tak to nefunguje.

doplněno 16.02.14 17:35:

Pokud to zapojím tak to jen hučí.

Aktivní repro musí fungovat na sluchátkový i RCA (CINCH) bílé (levý kanál) a červené (pravý kanál) barvy, v případě mono signálu se používá pro označení barva černá.

cip*
hodnocení

Nefungují ani na jedno

jofa*

Některé tv se musí v menu povolit sluchátkový výstup. Jdou Vám nějaká sluchátka v tv? Pokud ano, pak Vám génius zřejmě nejde pokud je vše dobře propojeno. Ona tam žádná jiná možnost ani není. TV sluch. výstup a Genius RCA (cinch vstup). Zkuste signál třeba z MP3 nebo od něčeho jiného, jestli Génius šlape.

cip*
hodnocení

Když připojím sluchátka tak to normálně frčí. Genius funguje taky normálně

1. Zkontrolujte, že jace jde do TV dotlačit až nadoraz.

2. Podívejte se, jestli v menu TV nemáte možnost volit, jestli se má sluchátkový výstup chovat jako sluchátkový, nebo jako line out. Televize by mohla být "chytrá" a rozpoznávat sluchátka podle impedance.

Ještě jsem neviděl zařízení, kde by bylo potřeba přepínat impedanci výstupu pro sluchátka a line-out, protože je to zcela zbytečné, ale viděl jsem sluchátkové zdířky, které na základě impedance odpojovaly interní reproduktory, v tom případě aktivní reproduktory bez problémů chodily, ale zároveň s interními.

Když už je přepínání na základě impedancí, tak se jedná většinou o line-in a přepíná se hlavně citlivost (mikrofon / line-in) protože se jedná o propastně rozdílné citlivosti.

Já toho taky ještě neviděl, a nechlubím se tím tady. *smich*

tomkk:

Tak jinak, ne že jsem to neviděl, ale nedělá se to. Aktivní reproduktory s jackem 3.5mm jsou primárně určeny pro sluchátkové výstupy a tím logicky není potřeba takový výmysl co si zde uvedl. To co si zmínil se používá v jiných případech ale to už jsem naznačil.

A mohu téměř s jistotou prohlásit, že pokud jsem něco neviděl tak to opravdu neexistuje :-D :-D :-D

cip*
hodnocení

Aha takže jsem na to přišel funguje to na ten sluchátkovej výstup ale problém je v tom že to tam dostat lze jen násilím. Problém vyřešen !

To je malinko divné, ne? :-D

Nebo spíš zcela nemožné...

Předpokládám, že sluchátka co chodí v TV jsou strereo a že genius má stereojack.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]