Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat proč když jsem připojil reproduktory k TV (Sencor slt 1934) tak nefungují? Koupil jsem propojovací kabel 3,5 Jack na CINCH a připojil k TV ale nefunguje to. Nevíte někdo co stím?
V tom TV je připojení přes jack 3.5 na sluchátka. Reproduktory bez zesilovače Ti to neutáhne.
doplněno 16.02.14 16:45:Jinak reproduktory jsou Genius sw-f2.1 500 a nepřipojuju je do 3.5 ale do RCA
Zdroj: poradte.cz/... Proč jsi to hned nenapsal do otázky?
Něco si přečti okabelech RCA en.wikipedia.org/...
Jak píše Jirka2, pasivní repro vám to neutáhne. Fungovat budou aktivní, ale budete je muset ručně vypínat (nebo je vypínat udělátkem na USB).
Jinak reproduktory jsou Genius sw-f2.1 500 a nepřipojuju je do 3.5 ale do RCA
doplněno 16.02.14 16:49:Nevěděl jsem co je to za reproduktory a v otázce je napsáno že jsem koupil kabel 3.5--►RCA
doplněno 16.02.14 17:25:Aha takže pokud čtu správně tak RCA je jen na analog takže to co potřebuji je S/PDIF?
Takže repro jsou aktivní (tedy to je správně) a reproduktory musíte zapojit do sluchátkového výstupu televize, tedy ne RCA, ale přímo do Jacku, bez redukce. Musí to fungovat.
Pokud je zapojím do sluchátkového výstupu tak to nefunguje.
doplněno 16.02.14 17:35:Pokud to zapojím tak to jen hučí.
Aktivní repro musí fungovat na sluchátkový i RCA (CINCH) bílé (levý kanál) a červené (pravý kanál) barvy, v případě mono signálu se používá pro označení barva černá.
Některé tv se musí v menu povolit sluchátkový výstup. Jdou Vám nějaká sluchátka v tv? Pokud ano, pak Vám génius zřejmě nejde pokud je vše dobře propojeno. Ona tam žádná jiná možnost ani není. TV sluch. výstup a Genius RCA (cinch vstup). Zkuste signál třeba z MP3 nebo od něčeho jiného, jestli Génius šlape.
1. Zkontrolujte, že jace jde do TV dotlačit až nadoraz.
2. Podívejte se, jestli v menu TV nemáte možnost volit, jestli se má sluchátkový výstup chovat jako sluchátkový, nebo jako line out. Televize by mohla být "chytrá" a rozpoznávat sluchátka podle impedance.
Ještě jsem neviděl zařízení, kde by bylo potřeba přepínat impedanci výstupu pro sluchátka a line-out, protože je to zcela zbytečné, ale viděl jsem sluchátkové zdířky, které na základě impedance odpojovaly interní reproduktory, v tom případě aktivní reproduktory bez problémů chodily, ale zároveň s interními.
Když už je přepínání na základě impedancí, tak se jedná většinou o line-in a přepíná se hlavně citlivost (mikrofon / line-in) protože se jedná o propastně rozdílné citlivosti.
tomkk:
Tak jinak, ne že jsem to neviděl, ale nedělá se to. Aktivní reproduktory s jackem 3.5mm jsou primárně určeny pro sluchátkové výstupy a tím logicky není potřeba takový výmysl co si zde uvedl. To co si zmínil se používá v jiných případech ale to už jsem naznačil.
A mohu téměř s jistotou prohlásit, že pokud jsem něco neviděl tak to opravdu neexistuje
Aha takže jsem na to přišel funguje to na ten sluchátkovej výstup ale problém je v tom že to tam dostat lze jen násilím. Problém vyřešen !
To je malinko divné, ne?
Nebo spíš zcela nemožné...
Předpokládám, že sluchátka co chodí v TV jsou strereo a že genius má stereojack.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.