Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání na USB z televize

Od: babule* odpovědí: 6 změna:

Koupili jsme televizor FINLUX 24FLYR160L a mně se nedaří nahrát na USB flash časované nahrávání.Okamžité nahrávání mi jde.Prosím o radu,pokud možno krak za krokem .Děkuji.

doplněno 18.02.14 09:45:

Dík za odpověď.Časování mi už jde.Ale většinou se nahrávání přeruší a nic se neuloží.Nevím jestli je závada v televizoru nebo ve Usb flassh.Často to píše,že není připojený externí disk i když je.Většinou napodruhé ho načte.Nevím zda se mám obrátit na prodejnu nebo na autorizovaný servis.E.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevíte jak, a nebo nefunguje? Jedna z možností je v EPG šipkami vybrat nejaký pořad a stisknout OK. Nabídne se vám nahrávání. Předem je dobré v menu nahrávání nastavit, aby TV nahrávala konec + 10minut, protože ty naše ku... kašlou na EPG a natahují vše reklamou, takže tam pak film není celý. I těch 10 minut navíc často u celovečerních filmů netačí. Pak je lepší nahrát pro jistotu o pořad o jedno za.

doplněno 15.02.14 23:11:

Ruční nahrávání ve zvoleném čase nastavíte v menu - Obsah - Časovače

doplněno 19.02.14 07:58:

Firmware především neznačkových TV je šitý horkou jehlou a nemusí spolehlivě fungovat se všemi externími disky (nebo třeba s žádným), tak to bohužel je. Může tam být spousta SW chyb, které už nikdo neodstraní, protože TV jsou už prodané, peníze vydělané, takže by to nikdo nezaplatil. Může to mít HW příčinu, stejně tak to může být SW chyba. Stává se např. že TV nedokončí zápis, či jinou uperací poškodí formát na disku. Při dalším použití disku pak má TV problémy.

Můžete v TV disk naformátovat a potom opět zkusit nahrávání. Možná to začne fungovat. Také se ale stává, že po několika nahráváních se problém objeví znova a vy budete nucena např. disk každý měsíc formátovat.

Pokud formátování nepomůže, vyzkoušel bych jinou flešku. Další možností je, že se TV nesrovná s výpadkem TV signálu a nahrávání přeruší (opět SW nedokonalost).

Vyhněte se pokud možno vysouvání/zasouvání flešky při zapnuté TV.

Pokud to nebude fungovat s více fleškami, můžete reklamovat, ale servis s tím těžko něco provede. Jedině to můžete reklamovat tak dlouho,než vám vrátí peníze. ale je to dost těžké, protože u nich to třeba s nějakou fleškou fungovat bude.

ještě k datovému mediu - zkuste jiné, jinou "flešku", a popř. ji naformátujte přímo v TV

nonek:

můžeš mi prozradit jakým způsobem se podílí záznamové médium na časový záznam televizních pořadů a jakým na okamžitý záznam? V čem je rozdíl? Tazateli okamžitý záznam funguje, jen si neví rady jak nastavit časové nahrávání.

Nevíme, jak tazatelka zkouší okamžitý záznam, Jestli způsobem "zapnu-dvacet vteřin-vypnu", tak může být problém například v pomalé flešce. Pokud je to nějaká "vysoká" rychlost 25 MBs, tak se vsadím, že je to "rychlostí" disku. Ale tipuju, že tazatelka bude mít nějakou flešku tak 16 GB kolem 15/10 MB/s...

doplněno 18.02.14 22:13:

Jinak pro tazatelku: Pokud používáte výrobcem televize parametry doporučený USB disk a nahrávání nefunguje, reklamujte u prodejce TV.

mohu doplnit o zkušenost při nahrávání na pevný disk přes USB na TV Finlux (sice jiný typ, ale stejný výrobce); po připojení pevného disku bez napájení - problém, nešlo to; pevný disk s napájením - vše v pohodě, vše funguje

možná to někomu pomůže

bmbx

odpovídám na tuto část otázky tazatelky

doplněno 18.02.14 09:45:
Dík za odpověď.Časování mi už jde.Ale většinou se nahrávání přeruší a nic se neuloží.Nevím jestli je závada v televizoru nebo ve Usb flassh.Často to píše,že není připojený externí disk i když je.Většinou napodruhé ho načte.Nevím zda se mám obrátit na prodejnu nebo na autorizovaný servis.E.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]