Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracka Whirpool

Od: kunhuta* odpovědí: 9 změna:

Dobry den,mam problem s prackou s vrchnim plnenim-Whirpool,Mam stale plnou vody,kadinku na avivaz. Kdyz tam naleji jen trosku,tak to vyteka spodem,ale jen to mnozstvi co jsem tam prilila.Uz jsem vse rozebrala,vycistila mechanicky a varici vodou proplachla,nepomohlo. Dalsi pokus byl cely teil nalozit pres noc do odkalkovace,nepomohlo nasledujici pokus byl s teplym octem, taky nalozene par hodin,bohuzel taky bez uspechu.Prosim kdo vi snad poradi,dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majco
hodnocení

0x

coho ked nalejes vyteka spodom? Skuk konkretnejsie popisat tvoj problem.. Ked ju mas plnu vody, tak pred preplachom ti vodu aj zacne vypustat alebo ti ani neplacha pradlo? Niekedy to robi upchata odtokova hadica co ide do sifonu umyvadla z pracky. Alebo upchate cerpadlo, ktore ma nejaky plavak. Ked sa upacha hadica alebo cerpadlo, tak plavak stale stoji na hladine vody, teda neda elektricky impulz pracke, ze moze zacat vypustat. Keby vodu vypusta normalne tak plavak klesa klesa az spadne na dno spoji elektricky okruh a pracka vie, ze moze zacat zmychat. Inak by ti pri plnej pracke vody a pradla neuniesla pracka zmychanie pripadne vo velkych otackach by sa znehodnotila.. Neviem no aky mas konktretne problem.

kunhuta*
hodnocení

Dekuji za odpoved,ale asi jsem to spatne popsala. Tak tedy na pracce s vrchnim plnenim jsou dvirka nahore. Na tech jsou 3 kadinky na davkovani prasku. Prvni kadinka je na predpirku,druha na prasek na prani no a ta 3 je na avivaz. Ta na avivaz po prani a otevreni je stale plna vody nad maximum. Tim padem kdyz tam naliji avivaz,tak to co tam naliji, zredene vyteka z kadinky do pracky.Pracka pere dobre,ale nemohu pouzivaat avivaz. Uz jsem zkousela co se dalo. Kadinky vyndala a vsim moznym cistila a nic se nedeje.Snad budete vedet co stim.dekuji.

majco

rozumiem to sa stava hlavne kvoli vodnemu kamenu, ktory sada na trubky hadicky pracky a pod. Ja by som vyskusal niekym sikovnym rozobrat kadinky su tam mylsim 4x krizove sroby, ktore treba vysktrutkovat, celu tu kadinku dobre vymacat v octe pokial z nej neopada vacsina vodneho kamena.kadinky ked vyberiete tak pod nimi najdete otvori, kade prudi voda do kadinky, vyskusal by som aj tam streknut s niecim ocot a nechat posobit.Moja uvaha je taka, ze tam mate dost vodneho kamena co zabranuje vyvinut dost vysoky tlak nato, aby Vam tu avivaz vyplachlo prudom do pracky, Preto tam zrejme mate aj zriedenu vodu s avivazu. Priapadne davat avivaz priamo do pradla. Stym, ze nebudete pouzivat predpierku, pretoze to by Vam ju hned vyplavilo po predpierke a prali by ste uz bez nej. Jedine ju po predpierke zase naliat do pracky..

Skuste keby nieco sa vyskytne piste.

kunhuta*
hodnocení

Dekuji vyzkousim,my mame strasne kalku a tak je to mozne,Ted jsem dala do pracky cistic na pracku a zapla cely program na 60 stupnu,spravne by melo pomoct i to. Na obale pisi,ze je to na resty prasku,na kamen. Tak uvidim zda to pomohlo. Jinak to rozeberu do sroubku a uvidim zda me pak pracka bude vubec prat.

Jste moc hodny ze se me snazite pomoct,dekuji a dam vedet.

majco

Je to mozne, ale neprecisti Vam zrejme privodove hadicky vody, pretoze od tial voda len priteka a ten cistic sa tam nema ako dostat.. preto som spominal moju Variantu..Vyskusajte uvidite.. Tiez odporucujem nedavat do pradla moc prachu, ked idete prat, vacsinou vyrobcovia pisu dajte 3-4 odmerky na jedno pranie ale nie ! Davajte vzdy primerane Ked mate plnu pracku tak jednu plnu odmerku, ked mate polovicu pracky, tak dajte pol odmerky.. Tym, ze pisu taketo veci na obaly, chcu len dosiahnut to, aby sa zvysila spotreba a viac sa nakupovalo tych prachov na pranie.. Ale funguje to tak, ze prach ktory date do pracky primerane sa rozpostu a ostatne sa usadi v cerpadle pracky a celkovo vpracke.. Potom to robi problemy. Ked date potrebne mnozstvo resp. primerane tak sa rozpusti vsetok a to setri jednak pracku a jednak peniazky za prach.. Pravda nieje to az taky lacny špás. To mate ako ked spapate napr. vela Vitaminu C tak v tele sa rozlozi a telo spotrebuje len tolko kolko mu treba ostatne vyluci.. Dokonca zostatkovy prach na pranie napomaha udrziavat v pracke vodny kamen .. A nemate zaco :) Je to omnoho viac ludi, ktory sa snazia pomahat a dokonca pomohli aj mne a tymto sa snazim pomoct aj ja :)

Pekny den a Vela stastia s prackou :)

kunhuta*
hodnocení

S tim praskem mate pravdu,mozna davam moc,ale mam strach, ze pradlo nebude ciste,je pravda ze kdyz pak dam pradlo do susicky,tak nekdy v tom filtru co sbira chloupky z pradla najdu i bily prasek a to asi neni dobre.Co jsem udelala,vyndala jsem cele to s kadinkama,nastrikala jsem vsude do kazde dirky odkalkovac a to i do tech zlabku co v tom ty kadinky drzi. Pak jsem kadinky prolila v umyvadle vse varici vodou,vyprala pradlo na 95 stupnu a ted tamta voda v te kadince na avivaz uz neni snad to tak bude i dale. Ja se snazim pouzivat misto avivaze, sem tam jen ocet,a zda se me to to pradlo je lesi jak s avivazi.

Moc dekuji za ochotu pomoct a myslim si ze jsme to spolu i vyresili.DIK jste moc hodny, ze jste se me venoval. Jak budu mit zase nejaky problem tak se zase ozvu, DIK DIK

majco

Nemate zaco hlavne ze sa Vam to podarilo :) Prajem dlhodobe pranie bez problemov :)

hodnocení

0x

Závada je v netěsnosti takové zahnuté trubičky v nádobce aviváže nebo je trubička ucpaná. Princip dávkování aviváže je v tom, že do aviváže je ponořená zahnutá trubička, jejíž koleno je nad hladinou aviváže. Pokud se má aviváž dostat do prací vody, začne do nádobky přitékat voda, stoupne hladina a celá trubička se zaplaví tekutinou. Jelikož je druhý konec trubičky níže než dno nádobky, dojde přes trubičku k odsátí obsahu avivážní nádobky.

doplněno 16.02.14 02:47:

Pokud můžete, dejte fotku nádobky a já vám napíši kde je asi vada :-D

kunhuta*
hodnocení

Dobry den,dekuji vcera jsem to snad vyresila,mate pravdu asi to bylo ucpane,dekuji za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]