Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám doma dva reproduktory (5W 4&Omega a chtěl bych je zapojit k mbilu přes 3,5 jack. Když připojím jeden hraje v pohodě na nejvyšší hlasitost, ale když k tomu připojím i další (oba přes 3,5 jack rozdvojku) tak při vyšších hlasitostech prostě přestanou hrát. Poradíte prosím co mi v zapojení chybí popř. co dělám špatně?
Mobil ty dva repráky neutáhne a brání se tím, že repráky vypne.
doplněno 07.04.14 20:21:Jde o to, že zesilovač v mobilu nebude mít větší výkon než tak 1 W (nevím to, jen hádám). No a vy se snažíte připojit reproduktory celkem 10 W. Mobil repráky při nízké hlasitosti utáhne, při větší nikoliv. Rada je jednoduchá: pořiďte si zesilovač.
Bedýnky k PC bych připojit mohl, ale byl by problem s napájenim. Chtěl jsem to jako přenosné reproduktory
rumicek:
údaj watů na reproduktorech není jejich spotřeba
Je to údaj jaký výkon snesou, aby neshořela jejich cívka, nebo nevyskočila membrána. Problém je v tom, že výstup mobilu, je konstruován na impedanci řádově několik desítek, nebo i stovek ohmů. Připojením 4 ohmového repráku se zesilovač mobilu přetěžuje, ne 10W reprákem
jirka722:
použít jedině aktivní reproduktory se zesilovačem a samozřejmě, že k mobilu lze zakoupit aktivní bedýnky s vlastním bateriovým nebo akumulátorovým napájením, s možností připojení přes 3.5 jack nebo Bluetooth
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.