Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nesvítí lustr?

Od: juicykstrow odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím vás o radu. Mám v pokoji lustr se čtyřmi reflektorovými žárovkami. Již nějakou dobu byla jedna prasklá, ostatní 3 dál svítily, tak jsem to neřešila, protože mi světlo za 3 žárovek stačilo a nechtělo se mi lízt po štaflích a měnit ji. Bohužel před pár dny jsem přišla do pokoje, rozsvítila jsem lustr a "něco" se stalo. Jako když praskne žárovka - lustr jen probliknul a zhasnul a od té doby se nerozsvítil. Tak jsem koupila pro jistotu všechny 4 žárovky nové a nechala si je vyměnit - byly prasklé všechny až na jednu. A lustr ani po výměne žárovek nesvítí. Poradíte, kde může být chyba?
(Jedná se o pronajatý byt zřejmě se starými rozvody. Jak mám postupovat, mám zavolat majiteli, nebo rovnou nějakého elektrikáře?)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co jistič nebo pojistky? Zkontrolováno? V pořádku?

juicykstrow
hodnocení

Jistič žádný spadlý nebyl, teď jsem je pro jistotu shodila a opět nahodila a nic nepomohlo. Pojistky - v bytě to samé jako pojistky v autě - může se nějaká "přepálit"? Kde je najdu? Ve skříni s jističema nic takového není.

hodnocení

1x

A nahodila jste jističe?

doplněno 10.02.14 20:41:

"Jak mám postupovat, mám zavolat majiteli, nebo rovnou nějakého elektrikáře?"

Když jsou jističe a žárovky v pořádku, tak raději zavolejte majiteli, ať se o opravu postará, případně si zaplatí elektrikáře on.

hodnocení

0x

Ještě může být špatný kontakt na připojení lustru k síti. Bude tam "čokoláda", zkontrolovat a dotáhnout kontakty šroubovákem. Pozor předem vypnout jistič.

buss
hodnocení

0x

Zavolejte někoho, kdo se toho nebojí, malé opravy si zajišťujete sama, to jistě máte ve smlouvě. Zřejmě vypínač, nebo vodiče, svorky u lustru, jak jste s tím pohla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]