Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí zvonky - zahrada, dům

Od: bimbam® odpovědí: 4 změna:

Zdravím a prosím o radu ohledně domácích zvonků.

Stávající situace: Na zahradní brance je digitální zvonek. Teď jsem se zde v jiných dotazech dočetla, že na kovu by neměl fungovat. Je na plastové podložce a funguje. Moje přání - mít na zahradní brance zvonek s telefonem.

Branku nezamykám, příchozí může volně k domu, kde je nyní drátový zvonek. Zde bych si přála mít zvonek s kamerou a telefonem.

Branku zamykat nechci, různí příchodzí zvoní různě, na brance i na domu.

Ideální by pro mě bylo, kdyby jedna sestava měla tři části. Zvonek s telefonem (zahrada), zvonek s telefonem a kamerou (dům) a konečné zařízení (byt). Ale jsou možné i dvě sestavy, jedna zahradní, jedna domovní. Případně se té zahradní vzdám, komunikovat mohu i oknem.

Prosím o rady a konzultace, neumím se v nabídce moc orinetovat. Pokud se týče ceny, obvykle volím střední cestu. nechci nic superznačkového ani šunt z tržnic.

A v neposlední řadě mě zajímá, jak se to všechno montuje, hlavně v případě, že bych měla domovní zařízení s drátem. Bylo by to na hodinku pro hodnéhou souseda? Nebo pro firmu? Zedníka (zabudování do omítky?)? Elektrikáře?

Z dotazu je jistě patrné, že vlastně vůbec nevím, co chci. Přesto prosím o pozornost a nějaká doporučení.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, toto bude asi košatější diskuze. A skutečně se zdá, že jako správná žena nevíte přesně co chcete, ale nedáte pokoje, dokud to nedostanete. Ale, již vážněji. Těchto zařízení je celá řada a ne vždy spolu fungují. Asi by se to mělo řešit celkově a od jednoho dodavatele a výrobce (jde tam o různé napájení). Ty kamerové systémy jsou vcelku nákladné. Dříve stačilo mnohdy připevnit na okno zpětné zrcátko od motorky, ale doba je již dále. Elektrický zámek (vrátný) asi není třeba, když je branka odemčená.

Podle vzdálenosti a místní situace můžete volit asi spojení drátem nebo bezdrátově. Jenže to Vám takto asi nikdo neřekne přesně - chtělo by to vidět na místě. Patrně bych volil cestu zadání práce nějaké firmě a řešit vše najednou a s určitou zárukou, že to bude fungovat. Sama raději zatím nic nekupujte. U bytu by asi stačil zvonek na baterii, tak ten vyjde levně. Ostatní už bude složitější, ale řešitelné. Ale, když je branka odemčená, tak nevím, s kým si budete telefonovat. Zdravím!

doplněno 09.02.14 09:29:

Takové montáže dělají specializované firmy na domovní a kamerové systémy. Tak určitě ne amatéra, který se na tom bude učit. Ale, může to být i jednotlivec (řemeslník), který to musí dělat jako svou hlavní činnost a mít zkušenosti. Po kontaktování se určitě přijede na místo podívat a domluvit (i cenu). Jinak, někde jsem viděl na vrátkách cedulku: "Po zazvonění, prosím, počkejte - přijdu sice později, ale přijdu určitě." To je také řešení.

doplněno 09.02.14 11:00:

jabraka - obávám se, že právě toho výběru zařízení se chtěla tazatelka vyvarovat.

hodnocení

Děkuji za reakci a přidávám další dotaz a další vysvětlení.

Zadat práci nějaké firmě - určitě dobré řešní. Ale jaké asi firmě? Elektrikářům, co opravují třeba vysavače a mixéry...? Bydlím v malém městě, moc firem neznám.

Odemčená branka a telefonování - mnoho lidí zvoní u branky a čeká. Já koupu maminku a nemohu jít za nimi. Do telefonu bych řekla, a´t chvíli čekají, případně ať jdou k domovním dveřím, případně je hned nějak odbyla... Ale jak už jsem psala v původním dotazu, toto mohu sdělit i oknem, jen telefonem je to rychlejší a pohodlnější.

jabraka*

Nakonec stejně i běžný elektrikář dovede nainstalovat hotové zařízení stejně kvalitně a zodpovědně.Druh komunikačního zařízení si ale musíte vybrat z nabídky elektroprodejců..

JABRAKA

hodnocení

Ben má v doplňku z 11,00 pravdu, že jsem chtěla pomoci s výběrem.

Jenže - stalo se během dopoledne něco nepříjemného, kdoví, jestli mě teď budou nějakou dobu zvonky zajímat. Pravděpodobně se na neurčitý čas odmlčím, ale i tak předem děkuji za případné další odpovědi a za zájem o problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]