Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plasma nebo LCD? - jak vybrat

Od: koci* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

chtěl bych poradit, jestli je lepší si pořídit Plasmovou TV nebo LCD TV. Popřípadně, jaké by pak měla mít hodnoty důležitých parametrů (odezva, podsvícení, atd.). Děkuji!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne* Zrovna nedávno jsem také slyšel názor,že na koupi televizoru je ještě čas...Že by bylo lepší počkat na úplnou digitalizaci a pak si TV pořídit...Já budu čekat...:)

Tak třeba já mám digitalizaci úplně vyřešenou - mám satelit. Není potřeba čekat.

hodnocení

0x

Něco již bylo diskutováno zde: poradte.cz/...

hodnocení

0x

Všeobecně prodávanější jsou LCD televize. Opravdu kvalitní plazma stojí desítky tisíc korun. Každá technologie má svá pro a proti a výrobce si bude vždy chválit tu svoji.

plaky*

jednoznacne LCD a ked si chvilku pockas,zachvilku budu laserove TV...a to je uz o niecom inom...origo vytvor od Mitsubishi a tie mudrejsie znacky sa uz stali ich partnermi...viac na google...

koci*
hodnocení

0x

Všem děkuji za rady a typy! ;)

hodnocení

0x

Dnes vyšla příloha MF dnes. Klidně si jí stáhněte na internetu a studujte.

tonybeer*
hodnocení

0x

Čau. Určitě LCD - FullHD . Na těch parametrech moc nezáleží protože všechny už jsou skoro stejné.

hodnocení

0x

Poté, co jsem měl možnost srovnání, tak jedině Full HD plasmu. Co člověk, to názor.

hodnocení

0x

Chlapci, prosím více názorů, mám "něco" vybrat.

výtka
Upozornění od sys strejc 12. 11. 2008 18:29:05

Autor otázky již včera poděkoval...

Děkuji za upozornění za poděkování.

Jen jsem chtěl ještě více informací, páč mám taky něco podobného kupovat, proto bych uvítal více postřehů a rad.

Děkuji

Ještě jednou opakuji, že je to jen můj názor. V nižší cenové relaci 15 až 25 tis. Kč (kde už se dají pořídit i Full HD verze) a ve velikosti úhlopříčky kolem 1 metru bych doporučil plasmu. Pokud postavíte plasmu a LCD z této skupiny vedle sebe, tak mi nikdo nevymuví, že aktivní zobrazovač plasmy předčí LCD. Ve vyšších cenách se u LCD používají jiné technologie zobrazovače a výsledek je pak zase jinde (ovšem to u plasem taky).

V případě menších úhlopříček bych volil LCD, protože zde je plasem nedostatek (minimální velikost bývala 37 palců, teď jsem sice někde viděl i menší, ale už nevím, co to bylo).

Děkuji za Váš názor. Potřebuji see dívat ze třech metrů a zavěšeno na zdi!

Nic o tom nevím, jen že to má být televize.

Mám podobnou situaci doma a koupil jsem před rokem 42palcovou (cca 107 cm) plasmu od Panasonicu. Někdo tvrdí, že je moc velká, ale já jsem spokojen. Pravidlo o vzdálenosti čítající šestinásobek úhlopříčky už neplatí. Jak si na to zvyknete, neměnil byste. Od té doby navíc ceny hodně spadly a za stejné peníze bych dnes měl buď vyšší rozlišení (full HD) nebo bych výrazně ušetřil.

Akorát bych zdůraznil, že na těchto úhlopříčkách je potřeba mít kvalitní zdroj signálu - buď kvalitní(!) analog nebo digitální pozemní či satelitní příjem. Taky se připravte na vyšší spotřebu elektřiny. To není dané ani tak technologií (plasma či LCD), ale hlavně velikostí zobrazovače.

slonbonjohn*

No, řekl bych, že na tři metry je 42 trochu moc, bohatě stačí 32. Ono je třeba přihlédnout k věku, kdy už ty reakce očí nejsou takové, jako za mlada - horší a pomalejší zaostřování (pohybu). Já bych doporučil si tuto situaci odzkoušet v obchodě. A především, člověk si má telku vybrat podle toho, na co jí využije, a ne proto, že je ,,nabouchaná. Jinak, volím LCD, značky LG, SAMSUNG, FINLUX.

Souhlas, nejlépe vyzkoušet. Mě osobně 42 palců na 3 metry (možná ani to ne) vyhovuje. Je to takové malé kino.

je správná připomínka ohledně očí a věku , ale kápnu pravdu. Mám ji sehnat pro synka 27 let. (Je v cizině a vrátí se před vánocemi)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]