Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím, nevíte, co by se dalo dělat- mám novou televizi, programy ale nejsou v HD kvalitě. Propojla jsem přes Scart s videem. Z videa lze přehrávat obsah videokazet. Ale naopak nahrávat na kazety nejde. Přes video ani nejde pustit žádný program. Mám to propojené přes AV1, pak je ještě nabídka AV2 a PRO1. Přes žádný nejde ale žádná televizní stanice, jen je modrá obrazovka. Přes starou televizi jsem s tím neměla problém.
Prosím, neuměli byste někdo poradit?
Děkuji!
Celý problém spočívá v tom, že nové TV nemají na SCARTu výstup video/audio. Takže pokud chcete pokračovat v nahrávání na video, musíte video napojit na settopbox.
Pokud jsem dobře pochopil, tak máte video propojené s TV scartem?
Je třeba anténní vstup strčit do videa, video propojit s tv scartem a naladit na videu programy. Poté budete programy přepínat na videu a video bude nahrávat to na co koukáte.
doplněno 07.02.14 14:20:Ještě jsem zapomněl dodat že z videa zapojíte druhý antenní kabel do tv...
u VHS rekordéru bez DVB-T tuneru ale tato možnost nepůjde.
doplněno 07.02.14 14:37:Abych byl upřímný, doporučil bych hodit VHS rekordér do pryč, koupit za tisícovku dvoutunerový DVB-T SetTopBox s USB a nahrávat na flashku.
Kvalita bude na trochu vyšší úrovni a bude vám fungovat automatické nahrávání pořadů z EPG, taky můžete nahrávat a zároveň sledovat jiný program.
Mám doma už pár let tento a funguje parádně i s externím diskem set-top-boxy.heureka.cz/...
To ano, bohužel se bude muset spokojit s Analogovým vysíláním..
doplněno 07.02.14 14:21:Pak jedině propojit video ze set-top boxu
Děkuji, ale nevím jak to propojit. Scart další teď nemám. Mám jen takové 2 kabely s kulatými konci. A na set top boxu mám výstupy- SPDIF, RS232, LOOP, ANT IN, RF OUT. Nebo propojit scartem set top box a televizi a tím kulatým set top box s videem? Bože...
Děkuji.
Na videu mám ty kulaté výstupy AERIAL a RF OUT.
Nebo ta první rada na začátku zapojit anténu do videa? A přes který výstup na videu pak zase propojím to video s televizí?
dnes se na videa nenahrává, takže to video neumí naladit digitální kanály. Jedině jak je do videa dostat je set-top-box a propojit SCART. Anténu boď rozbočit nebo do STB a z něj do TV
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.