Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mono jack na stereo jack

Od: carlos112 odpovědí: 13 změna:

Čaute potrebujem poradiť ohladne kábla čo je v prílohe...neskoro som si všimol že vlastne jeden je mono a druhý stereo...ja ale potrebujem obidva stereo...je možné to nejako spraviť? ideálne keby to šlo len nahradením/odrezaním koncovky mono a následným napajkovaním stereo koncovky na ten kábel...šlo by to tak?...prosím o rady ďakujem

Mono jack na stereo jack

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x
A co od toho ocekavate? Ja myslim ze to nebude mit kyzeny efekt, protoze na druhem konci toho monojacka bude monozdirka...
carlos112
hodnocení

No potrebujem toto...priložený obrázok

Mono jack na stereo jack #2

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jak píše kolega, tak záleží na druhém konci toho kabelu, resp. na počtu vodičů k tomu mono konektoru. Pro stereo musí být jeden kanál (červený) a druhý kanál (bílý) a třetí vodič je společné stínění. Pokud tam po odřezání najdete pouze jeden vodič a stínění, tak je to mono a stereo z toho neuděláte. Zdravím!

doplněno 06.02.14 15:04:

Máte dva zdroje stereo zvuku a jen jeden pár repro. Stejně nemůžete (nesmíte) pouštět obojí najednou. Volil bych dva propojovací kabely stereo a ruční "přepínání" u repro. A nemohou se repro poškodit dvojím signálem.

doplněno 06.02.14 15:11:

Díval jsem se i na rozdvojky JACK a jsou jen jednosměrné - jeden signál stereo se může dělit na dva. Ve Vašem případě by šlo asi o slučovač signálu, ale to nevím, zda by to bylo dobré pro repro. Já kabely přehazuji ručně a nemohu se tedy splést.

doplněno 06.02.14 15:26:

Já bych volil dva propojovací kabely s konektory JACK (samec) / JACK (samec) z obou zdrojů signálu. Na jejich konec použít rozdvojku 2x JACK (samice) / 1x JACK (samec).

Ten konec rozdvojky připojit na repro, ale vždy pustit jen jeden zdroj signálu.

carlos112
hodnocení

A keby rozrežem to stereo a napájkujem na ten istý kábel stereo jack ďalší?

carlos112
hodnocení

Ja to potrebujem len zapojiť tak aby som nemusel k tomu vstávať (lenivosť ja viem)...nešlo by to zároveň aj TV aj z toho recievera...išlo by to buď z toho alebo z toho

ladinpraha*
hodnocení

2x

Tento kabel je prodlužovačka a rozdvojka. Mono kabel je pro mikrofon, stereo má dva stereo výstupy, pro současné zapojení např. sluchátek a repro.

mironet.cz/...

hodnocení

2x

Ke stejnému účelu a k naprosté spokojenosti používám toto: gme.cz/...

doplněno 07.02.14 01:58:

Já tu rozdvojku mám zastrčenou do výstupu ze zvukovky, abych mohl mít v jedné "díře"zapojené reproduktory a z druhé "díry"mám male-male kabel vedoucí zpět do vstupu zvukovky. Teď mi, ale vlastně došlo, že je to trochu jiný případ než u tazatele.

ben®

Dobrý den, ano, to je to, čemu říkám rozdvojka. Ale, myslím, že tímto spojením se dostanou k sobě (proti sobě) dva výstupy signálu - při zapnutí obou přístrojů.

A spojovat natvrdo výstup s výstupem asi nebude dobré pro ty přístroje. A, že tu chybu jednou uděláte, si jsem skoro jistý - nebo to udělá někdo jiný z Vaší domácnosti. Je to spojení dost "dobrodružné" a asi i nebezpečné pro zesilovače v těch přístrojích. Já bych to asi nedělal a i proto volím tu ruční výměnu kabelů od jednotlivých zdrojů signálu. Zdravím!

Záleží jaké výstupy to jsou, pokud jsou sluchátkové, tak by to nemuselo žádný problém přinést. Já bych volil sloučení pomocí odporů a bylo by po starostech i po jakémkoliv riziku.

doplněno 06.02.14 16:47:

vzhledem k tomu, že výstupy jsou nejspíš opravdu sluchátkové, jenom bych patřičně zmenšil hodnotu odporů:

doplněno 06.02.14 16:51:

fatalwir:

tvé řešení by bylo možné, ale je to potřeba vyzkoušet. Sloučit výstup notebooku a TV se mi třeba takto jednoduchým způsobem nepovedlo - zapnutý i vypnutý notebook, signál z TV audiovýstupu uplně zazdil - oba výstupy určené pro sluchátka...

Mono jack na stereo jack #3
carlos112

Vidím že sa to tu rozbehlo...tak aby sme si to zhrnuli...ano výstup na TV aj na recievery sú slúchatkové...tak sa chcem teda spýtať, bolo by možné odrezať ten stereo jack a na jeden kábel napájkovať 2x stereo jack, bez toho aby hrozilo nejaké riziko? ďakujem za odpovede všetkým :)

na stereo jack je ptřeba kabel se třemi vodiči, tady jelikož je použit mono jack tak budou jen dva vodiče, takže to nepůjde.

carlos112

ale ja som myslel odrezať nie tú mono, ale stereo viď. obrázok...a tie rozdvojky mám, ale to je oničom, nemám stým dobré skúsenosti, preto to chcem najradšej napájkovať :) ...takže zhrnutie...šlo by to tak ako na tomto obrázku? ďakujem

Mono jack na stereo jack #4
carlos112
Ja by som potreboval keby existoval original kabel 1x jakck samica / 2x jack samec lenže take niečo neexistuje (teda nenašiel som)...jedine si to svojpomocne vyrobiť...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]