Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zítra jdu na pohovor, kde se mě budou ptát na základní znalosti kolem radiotechniky. Je tu někdo na tolik znamý, kdo by mi poradil ohledně těchto bodů?
- vyzařování a šíření rádiových vln, (základní vyjmenování?)
- základní obvodové radiotechniky (co bych tam měl znát?)
- základní znalosti pro provoz a opravy mikrovlnné přenosové techniky, (jak fungují mikrovlnné přenos. techniky?)
Díky za pomoc!
Není to ani jedno, jde o správce. Chtějí jen technický směr výhodou.
doplněno 06.02.14 10:05:Přesněji správce informačních a komunikačních technologií. ![]()
Aha, tak to asi budou nejake zaklady Wi-Fi. Znat frekvence, jake anteny se pouzivaji, jak se to siri a ohyba, mozna nejaka ta Fresnelova zona, kabely (koaxialy), kdo muze vysilat, jakym vykonem, na jakych frekvencich apod.
Jako spravce siti se do obvodu radiozarizeni hrabat nebudes.
Tak beru zpet to Wi-Fi. Tahle pozice nema s pocitacovyma sitema nic spolecneho. To budou asi hlavne vysilacky. Proste klasicka radioelektronika.
Prekvapuje me, ze na to chteji nekoho z minimalnim vzdelanim, ktere ani nemusi byt v oboru.
To mi rika, ze to s pozadavky na ty znalosti radia nebude zase tak zhave, protoze nevidim sanci, ze by nekdo, kdo dosud nevidel radiozarizeni, byl schopny provadet "servis [...] rádiových zařízení pro hlasovou a datovou komunikaci [a] montáže a opravy anténních systémů", jak se pise v pozadavcich. ![]()
Oni podle me spise hledaji technicky nebojacneho cloveka, ktery bude udrzovat a instalovat radiozarizeni podle dodanych navodu a vyrobcem doporucenych postupu. Jestli tomu budes navic jeste trosku rozumet, tak tim jen lepe pro tebe.
Budes vedet, jakym smerem se siri signal z prutu, Yagi nebo paraboly, ze mas antenu pripojovat do jineho konektoru nez sluchatka, ze prijimaci modul patri mezi antenu a zobrazovac a ne opacne a ze nemas prekracovat maximalni povoleny vysilaci vykon. Tedy neco v tom smyslu.
To by tomu odpovídalo, když jsem se ptal personalistky, jak dlouho bude trvat pohovor, tak mi řekla maximálně 15 minut. ![]()
Nevím, jak dneska, ale požadované znalosti se kdysi získávaly v tříletém učebním oboru. Do zítřka asi těžko.
doplněno 06.02.14 11:28:Byl to původně 3 letý obor "Mechanik elektronických zařízení" (tuším číslo 0506, ale to už nevím jistě). Od cca roku 1974 prodloužený na 4 roky s maturitou.
V tomhle :"Charakteristika pracovního místa:" máte vše co budete dělat. Opravy v žádném případě. Jediné co bude na Vás, rozhodnout který modul vyměnit, odhadnout jestli je chyba v modulu, ve svodu nebo v upadlé anténě. Vědět co je Matra, a alespoň trochu-rámcově vědět jak funguje. Ta znalost šíření, je tam kvůli tomu, aby jste např. někde neprosazoval nevhodně umístěnou anténu, aby jste měl představu, co je a co už není možné. Totéž se vztahuje i na znalost kmitočtového spektra a jeho vlastnosti.
Připravte se na celotýdenní pohotovost(dosah na telefon), jednou za dva až tři týdny, podle toho kolik Vás bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.