Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zítra jdu na pohovor, kde se mě budou ptát na základní znalosti kolem radiotechniky. Je tu někdo na tolik znamý, kdo by mi poradil ohledně těchto bodů?
- vyzařování a šíření rádiových vln, (základní vyjmenování?)
- základní obvodové radiotechniky (co bych tam měl znát?)
- základní znalosti pro provoz a opravy mikrovlnné přenosové techniky, (jak fungují mikrovlnné přenos. techniky?)
Díky za pomoc!
Není to ani jedno, jde o správce. Chtějí jen technický směr výhodou.
doplněno 06.02.14 10:05:Přesněji správce informačních a komunikačních technologií.
Aha, tak to asi budou nejake zaklady Wi-Fi. Znat frekvence, jake anteny se pouzivaji, jak se to siri a ohyba, mozna nejaka ta Fresnelova zona, kabely (koaxialy), kdo muze vysilat, jakym vykonem, na jakych frekvencich apod.
Jako spravce siti se do obvodu radiozarizeni hrabat nebudes.
Tak beru zpet to Wi-Fi. Tahle pozice nema s pocitacovyma sitema nic spolecneho. To budou asi hlavne vysilacky. Proste klasicka radioelektronika.
Prekvapuje me, ze na to chteji nekoho z minimalnim vzdelanim, ktere ani nemusi byt v oboru. To mi rika, ze to s pozadavky na ty znalosti radia nebude zase tak zhave, protoze nevidim sanci, ze by nekdo, kdo dosud nevidel radiozarizeni, byl schopny provadet "servis [...] rádiových zařízení pro hlasovou a datovou komunikaci [a] montáže a opravy anténních systémů", jak se pise v pozadavcich.
Oni podle me spise hledaji technicky nebojacneho cloveka, ktery bude udrzovat a instalovat radiozarizeni podle dodanych navodu a vyrobcem doporucenych postupu. Jestli tomu budes navic jeste trosku rozumet, tak tim jen lepe pro tebe.
Budes vedet, jakym smerem se siri signal z prutu, Yagi nebo paraboly, ze mas antenu pripojovat do jineho konektoru nez sluchatka, ze prijimaci modul patri mezi antenu a zobrazovac a ne opacne a ze nemas prekracovat maximalni povoleny vysilaci vykon. Tedy neco v tom smyslu.
To by tomu odpovídalo, když jsem se ptal personalistky, jak dlouho bude trvat pohovor, tak mi řekla maximálně 15 minut.
Nevím, jak dneska, ale požadované znalosti se kdysi získávaly v tříletém učebním oboru. Do zítřka asi těžko.
doplněno 06.02.14 11:28:Byl to původně 3 letý obor "Mechanik elektronických zařízení" (tuším číslo 0506, ale to už nevím jistě). Od cca roku 1974 prodloužený na 4 roky s maturitou.
V tomhle :"Charakteristika pracovního místa:" máte vše co budete dělat. Opravy v žádném případě. Jediné co bude na Vás, rozhodnout který modul vyměnit, odhadnout jestli je chyba v modulu, ve svodu nebo v upadlé anténě. Vědět co je Matra, a alespoň trochu-rámcově vědět jak funguje. Ta znalost šíření, je tam kvůli tomu, aby jste např. někde neprosazoval nevhodně umístěnou anténu, aby jste měl představu, co je a co už není možné. Totéž se vztahuje i na znalost kmitočtového spektra a jeho vlastnosti.
Připravte se na celotýdenní pohotovost(dosah na telefon), jednou za dva až tři týdny, podle toho kolik Vás bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.