Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Promlém se zobrazením snímků Nikon d3100

Od: millyd odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Máme Nikon D3100. Ze začátku vše bylo ok, ale v poslední době, se vyfocené snímky neukládají a když dáme prohlížení fotek, tak se zobrazí černá obrazovka s tím, že snímky nelze zobrazit. Ukládají se ještě někde jinde, než na paměťovou kartu? Protože i když dám smazat všechny snímky, tak při dalším prohlížení jsou všechny zpět.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

To by chtělo přeinstalovat software a měl by být klid, software je k dispozici ná stránkách Nikonu.

hodnocení

0x

Ne, nikde jinde než na paměťovou kartu se fotografie neukládají...nemají kam.

Zkuste paměťovou kartu přečíst přímo v PC:..a fotografie zálohujte.

Pokud to nepomůže, znovu ji zformátujte...a vyzkoušejte.

Ev.budete muset koupit novou.

petr123*
hodnocení

0x

Nemáš na kartě zakázaný zápis? Je to taková malá "páčka" na boku karty.

millyd
hodnocení

Nene, to už jsem se dívala...

petr123*

Nebo nemáš ve foťáku zvolený nějaký jiný adresář pro ukládání fotek než jaký na kartě skutečně existuje? Tomu by odpovídalo že staré fotky lze prohlížet ale nové se neukládají.

Jo a dělá ti to i jiná karta nebo jen jedna?

doplněno 02.02.14 19:54:

Ještě mě napadlo - zkoušela jsi na PC na tu kartu něco zapsat? Je možné že je prostě špatná, že se sice hlásí že má velikost XX mega a z toho ještě YY volných, ale přitom je její část poškozená a nelze tam už nic uložit.

millyd
hodnocení

No, mám jenom jednu kartu...:-/

petr123*

A jde tedy na tu kartu přes počítač nahrát nějaká další data? Ono jestli je to nějaká "hodně levná neznačková" tak může být teoreticky i informace o kapacitě falešná a ve skutečnosti může mít kapacitu daleko menší.

hodnocení

0x

Pokud ani v PC nebudou žádné fotky viditelné a máte na kartě záběry o které nechcete přijít, použijte program PC inspektor "dlouhé hledání" - obnoví spolehlivě celý obsah karty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]