Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,proč vždy odejdou spotěbiče vždy po záruce . Vždy se mi stalo že třeba 2týdny po záruce odešla lednice,potom tv... jak to že se to nezničí když je spotrěbič ještě v záruce
Protože výrobci do toho montují tkzv. "kurvítka", součástky co mají za úkol zařízení znefunkčnit, pokud možno těsně po záruce, aby opravu nemusel hradit výrobce a spotřebitel si musel co nejdříve co to jde koupit výrobek nový.
na tahle kurvítka se musím zeptat servisáků, moc tomu nevěřím. prostě se to vyrábí ze sračkovatých dílů a cena je rozhodující
No povídá se, povídá, ale, už jsi ho viděl a lze to dokázat? Pak by výrobe byl rozmetán pro podvod aj.
Viz třeba náplně do některých tiskáren (tuším Canon), které se po určitém datu zablokují a nejde s nimi tisknout, i když jdou ještě plné inkoustu. Nebo reflektory ve Fabii I, ve kterých se přehřívají H7 a občas nevydrží ani čtvrt roku (osobně ověřeno). Nebo NiCd články v akunářadí, které díky blbé nabíječce odejdou po dvou a půl letech...
mikihans:
Tiskárny Canon jsou kurvítky pověstné a měl si kliku, že bylo sw kurvítko resetovatelné, já už se setkal i s neresetovatelnými. Pak ještě taky jedno mechanické - nevím který model, ale má výklopný displej. Displej zhasnul po rozebrání zjištěn přelomený plochý vodič k displeji vedený škvírou k tomu účelu vylisovanou a v té škvíře ostrá hrana. Stačí pár tahů pilníkem a ten vodič tam vydrží věky
Kamera Video 8 - hlavní motorek, plastový rotor s magnetickým plnivem, hmota se začala rozpadat. Na internetu jsem zjistil, že ta závada se objevovala zcela běžně, jak je to možné? Motor který byl stejně konstruován v každé FD mechanice, vícerychlostní CD/DVD mechanice tak ve videokameře se rozpadne?
Tyhle žárovky praskají (vlákna) ale prodávají na to tzv odporové vední které nepatrně sníží napětí a tím prodlužují životnost eshop-rychle.cz/...
Tzv. kurvítka nejsou nic nového. Stačí třeba udělat hodně namáhanou součástku místo z kovu z plastu - ušetří se na výrobě a že se přístroj rozbije po určité době používání? No přece přirozené opotřebení... Jinak hodně o tom, jak to funguje, vám objasní
Další pěkné video
Čas mi zatím nedovolil to dokoukat do konce, ale je mi z toho na a hlavně smutno (hlavně z toho druhého videa). I když chápu pohnutky, lituju příští generace. Díky tomuhle jim odkážeme zeměkouli zcela vyčerpanou a bez surovin. Jsem rád, že se toho nedožiju.
Mimochodem, mám doma plně funkční žárovku značky "Elektra" (rok výroby neznám, ale bude to hodně dávno) s uhlíkovým vláknem, kterou jsem v roce 1989 objevil při rekonstrukci ve sklepě jednoho domu. Bohužel je na 120 V, takže nemůžu předvést rozsvícenou. Chtěl bych po takové době vidět dnešní úsporku.
doplněno 03.02.14 13:02:Tak jsem zjistil, že jde o žárovku ze začátku 20 let 20 století. (takže v tom sklepě svítila minimálně 65 let
magdon:
chápeš pohnutky? Vždyť při současné efektivitě výroby by třeba nemusela být tak dlouhá pracovní doba, výrobky by mohli být lacinější a to ne za cenu toho, že jsou vyrobeny na chvilku atd...Tahle honba za většími a většími zisky a super technologiemi nikam nevede. Už se vymýšlejí nehorázné 3.14čoviny. Máš pravdu, že jen vycucneme přírodu a nic z toho. Naši předkové si většinu věcí pořizovali téměř na celý život a celý život jim to taky vydrželo. V dnešní generaci je vypěstován pocit, že pořád musí mít něco nového a moderního.
Vizte OZ - Zárukou za jakost se prodávající zavazuje, že věc bude po určitou dobu způsobilá k použití pro obvyklý účel nebo že si zachová obvyklé vlastnosti. A teď mlufte, vše ol rajt.
doplněno 02.02.14 10:43:Ostatně logicky, kdyby to mělo vydržet do smrti a déle, tak kam půjde rozvoj, obchod, kde bude zaměstnanost? Tím pochopitelně nehájím zmetky. Pak by měla odpovídat cena. Ale pokud lidi kupují a je sorta která chce to nejnovější.
pro olaf a ostatní:
samozřejmě, že se mnohdy jedná i o nekvalitní materiál, ale i ten je použit tak aby vydržel to co má. Kdo neví nebo nechápe o čem je řeč, tak se tomu říká oficiálně "řízená životnost".
Jak zmínil praivo, třeba tiskárny Canon, ty jsou třeba proti HPčkům vyrobeny hodně kvalitně a precizně, nic tam nepraská, nic se v nich neláme, vše běhá jako hodinky, až jednoho dne se objeví chyba-kód E 200 a tiskárna se zablokuje - nepomůže ani servis
A mohl bych ještě pokračovat o různých kurvítkách co jsem objevil sám...jinak net je toho celkem plný.
Nevím sice kde bydlíte, ale životnost vašich spotřebičů může zkracovat kolísající napětí v síti.
V určitých případech to může problém vyřešit. A není to nijak vyjímečné.
Proto se to nakonec vyrábí, že jo
alza.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.