Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklokeramická deska a její zapojení

Od: andel* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,vlastním sklokeramickou desku je na 380V,a dnes ráno chtěla manželka začít vařit ale deska se dala sice zapnout ale fungují jen dvě plotýnky , vzal jsem vadasku a skontroloval jsem jestli tam jde napětí,mezi nulákem a fází bylo 237V a mezi fázemi jsem nenaněřil nic v čem může být chyba,v pojistkové skříni jsem ještě sundal kryt nad jističema a na tom jednom jističi s těch tří jak jsou spojené byla vydět spálená izolace hnědého vodiče šrouby byly utažené.co stím mám dělat koupit jiný jistič.Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1. Otázka - čemu říkáte vadaska a jak vypadá ten přístroj?

Proměřte vadaskou ještě jednou všechny fáze proti nule. Na všech třech fázích musí být oněch 230V (nebo něco kolem této hodnoty).

To samé proveďte na straně jističe.

Dle spálené izolace na vodiči se tam cosi událo, zřejmě bude závada na varn. desce, případně špatný spoj někde v rozvodnici. Utažené šrouby ještě neznamenají, že vodič v jističi opravdu drží.

hodnocení

0x

Zkontroluj napětí na každé jednotlivé fázi.

Měl jsem nedávno podobnou závadu. Zjistil jsem že mi do varné desky nejde jedna fáze. Už si nepamatuju, jaké hodnoty jsem tehdy naměřil.

Nakonec jsem vypnul a znovu zapnul třífázový jistič pro varnou desku a všechno fungovalo. Ten jistič zůstal v nataženém stavu, ale jedna fáze byla na jističi vypadená. Proto jela pouze polovina varné desky.

revizak
hodnocení

0x

Na 380V se dens nesmí vyrábět a a ni se nic nevyrábí !

Myslím, že není potřeba slovíčkařit, ale pomoct...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]