Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč blikají kontrolky - baterie při nabíjení

Od: misa504* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Dal jsem do nabíječky baterii SONY 7.2V, Li-ion. Model baterie NP-F330. Baterie je do kamery, kamera koupena před mnoha lety. Mám dvě baterie. Jedna baterie se mi nabila v pohodě. Na nabíječce jsou 4 kontrolky - asi diody. Jak se baterie postupně nabíjí, tak začínají se kontrolky postupně rosvěcovat. Když nakonec svítí 4 kontrolky najednou, tak je baterie nabitá. Na druhé baterii se mi objevili svítící tři kontrolky - všechny tři začaly blikat a baterie se již dále nenabíjí. Je baterie již špatná? Děkuji za případnou odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

necovim*
hodnocení

2x

určitě ano ... je to náznak, že "něco" se žádá nedosažitelné ... tj. že baterii nelze nabít na "100%" ... pravděpodobnost (návod by měl vše vysvětlit, pokud je ...)

misa504*
hodnocení

Měl bych další dotaz. V kameře mám baterii Sony NP-F330. Rozměr 70,9 x 38,6 x 20,6mm. Kde je 7,2V , 5.0Wh , Li-ion.

Baterii dávám do nabíječky, kde je napsáno 13,5V-600mAh. V nabídce baterií je uvedeno, že baterie NP-F330 má 2200mAh, 14,8Wh , 7,4V ,
a tak by mě zajímalo, zda toto nevadí a můžu tuto baterii koupit a dávat bezpečně do nabíječky i kamery. Na originální baterii pro kameru údaj o velikosti mAh není. Děkuji.

hujer123*

Divné je to téměř dvojnásobné napětí, ale jestli je to na adaptéru, neznamená to, že jde i do akumulátoru. Ten akumulátor v nabídce má sice téměř trojnásobnou kapacitu, ale pokud jsi v té nabíječce nabíjel ten původní, můžeš nabíjet i ten nový, jen bude nabíjení déle trvat.

hodnocení

0x
Ano, baterie je špatná.

rv*
hodnocení

0x

Na "špatné" baterii bych změřil napětí. Bude-li podstatně nížší, třeba jen 3V, zkusil bych jí oživit (na chvíli dobíjet) z nějakého jiného "ne moc tvrdého" zdroje. Některé nabíječky totiž nejsou schopny nabíjet hluboko vybité články/akumulátory.

Přesně tak,jsou nabíječky které podvybitý akumulátor rovnou odmítnou, šetrné nabití jiným zdrojem, kdy se napětí zvýší nad 3V většinou zabere a v takovém případě už nabíječka akumulátor vezme. Bohužel akumulátor stejně už za moc nestojí.

misa504*
hodnocení

Změřil jsem napětí na baterii, když jsem ukončil nabíjení při blikajících třech kontrolkách. Napětí je 8, 07V. To mi připadá až dost.

Mám druhou baterii a po nabití, kdy svítí všechny 4 kontrolky, je na baterii napětí 8,35V, tak to není takopvý rozdíl oproti té první baterii. Na baterii je napsáno 7,2V, tak jsem myslel, že to nebude ukazovat více naž 7,2V. Proč to ukazuje přes 8V?

Na baterii je napsaná kapacita 5Wh, ale není zde uvedena hodnota v mAh. Jak bych mohl tuto kapacit ve Wh převést na mAh?

Děkuji.

doplněno 31.01.14 11:55:

Tak už jsem to zjistil. 1Wh = Ah * V. A vychází mi , že moje používaná baterie má kapacitu 694 mAh a nová baterie v nabídce uvádí,

že má 2000 mAh. Tedy skoro 3 krát více. Nevadilo by, kdybych dal do kamery baterii s touto větší kapacitou?

Děkuji.

Jmenovité napětí Li-XX článků je 3.7V a maximální po nabití 4,2V, vaše baterie je dvoučlánková, takže by se nic nedělo, kdyby po nabití ukazovala 8,4V

misa504*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]