Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má význam Full HD displej na mobilech?

Od: onnndraaa® odpovědí: 9 změna:

Dobry den ,chtel jsem se zeptat ,jestli je zbytecnost mit Full HD displej na mobilu s Androidem? Momentalně mam mobil s uhloprickou 6.3 a je pouze HD a je fakt ze jde pri blizsim zkoumani videt jednotive pixely ,vysledna hustota je 233ppi..Full HD ma jedinou vyhodu ze obraz je ostrejsi nebo ma jeste dalsi? Podle me Full HD je narocnejsi na hardware kvuli vykreslovani. A zobrazene veci jsou i drobnějši u Full HD ,takze je to i docela pro oci špatné? Dekuji za odpoved

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já mám full HD monitor 23", na mobil s úhlopříčkou kolem 4" je takové rozlišení zbytečné. Možná pokud je to OLED displej s nějakou levnější maticí tak se vyšší rozlišení hodí. Mám mobil 4" a 800x480 což si myslím je ideální rozměr i rozlišení, body tam rozhodně při běžném pohledu vidět nejsou.

petr123*
hodnocení

1x

Podle mě ne. Pokud běžně nekoukáš na displej ze vzdálenosti 10 cm ;) Jinak máš samozřejmě pravdu že vyšší rozlišení znamená větší nároky na HW a tím kromě jiného i větší spotřebu energie z baterky...

.

A proč se vyrábí? Protože lidi "ví" že HD je "lepší" než nižší rozlišení. Stejně jako "ví" že kompakt co bude mít rozlišení 20mpix je lepší než ten co má jen 10mpix. A tak dál. Prostě vyšší hodnota lépe vypadá v letáčcích a dá se to prezentovat jako pokrok. I když v reálném používání je to k ničemu a může to naopak být i někdy změna k horšímu...

Nelze srovnávat pixely fotoaparátu a pixely malých displejů. 10MPX nebo 20MPX u foťáku jaěště pořád přínos má a nemalý, u displeje se je to už od určitého rozlišení okem při normální pozorovací vzdálenosti bezpředmětné.

Každopádně je mnoho vylepšení jen oblbování lidí, aby si mysleli že to nebo ono je pro ně lepší, aniž by to mělo opravdu nějaký reálný efekt, bez kterého by se nedalo žít :-D

petr123*

OT: Psal jsem o kompaktu, a tam 20 mega proti 10 přínos nemá - už to naráží na mizernou optiku a navíc se zhoršuje díky malému čipu i šum. Ale na krabici takové číslo vypadá skutečně efektně :D

Jiná věc je zrcadlovka, ale tam se "kupodivu" výrobci až tak za megapixely nehoní...

Petr123:
To je oblibený a hodně rozšiřovaný mýtus, smysl to má i na malinkých kompaktech, kupodivu i s tou jejich mizernou optikou :-D

zajixxx*
hodnocení

0x

Kdyby to význam nemělo nač by se vyráběly? :) Jinak je to věc každého, jak bych šel do IPS...

zajicxxx:

snad tomu nevěříš, že všechno co se vyrábí má opravdu nějaký přínos :-D

223PPI se blíží k hranici rozlišení lidského oka pro běžnou pozorovací vzdálenost displeje...

martinhajek*
hodnocení

0x
Výrobci se předhánějí v rozlišení a úhlopříčkách, founy se nedají udržet v pazourách, ale zvýšit výdrž přístroje osazením větší baterie - to ne, to by byl telefon o milimetr tlustčí, o tři gramy těžší a už by to nebylo IN...
Mám foun 4,2 palce, rastr 800x480 a obraz je vynikající.
Nechápu co myslíš tím "pouze HD". HD je jen jedno a sice 1920x1080, tedy totéž, čemu se říká i "full HD". Pokud myslíš 1280x720, nebo podobný rastr, na 6,3 palcovou plácačku myslím stačí.
jofa*

Jen poznámka: Vysoké rozlišení, zkratka HD je pro rozlišení 720 ( 1280x720) řádků - Full HD je 1080 (1920x1080)řádků. Rozdíl v označení je.

1080p neprokládaná 25s/s

1080i -prokládaný 50 půlsnímků / s.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]