Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte prosím někdo doma setobox ALMA T1550? Nevíte, jak nastavit, aby se sám po několika hodinách nevypínal? Časovač v nastavení je vypnutý, ale nepomáhá to. Děkuji
Když se vypne tv, tak setobox zůstane několik hodin ještě zapnutý a pak se vypne. Jde mi o to, že když si něco naprogramuji, tak se pak nahraje jen černá obrazovka, protože na av1, kde by měl být digitální program žádný není, když je setobox vypnutý.
to je casovac , kdy nastavite kdy se ma vypnout. Musime v menu najit jeste neco jineho , treba pohotovostni rezim.
Zapnutý "timeshift" vám umožní během sledování živého vysílání "stopnout" obraz a odskočit si, pak pokračovat tam kde to bylo stopnuto.
Popište prosím ještě jednou, co a z čeho chcete nahrávat. Signál ze SB a nahrávat z televize?
doplněno 28.01.14 18:53:A na jaké zařízení to hodláte nahrávat.
Máme to tak, že se tv přepne na av1, a když je zapnutý setobox, tak se tam přepínají digitální programy. Na harddisk od dvd přehrácače z toho av1 zde nahrávat, když je setobox zapnutý (nahraje digitální program). On se ale po asi 3 hodinách vypne, tak se nahraje jen černá obrazovka.
Tím, že STB posílá video signál ven přes SCART, už se nejedná o digitální signál. Analogový signál doputuje k DVD recorderu, kde se opět převede na digitální a pak uloží na HDD v recorderu.
Proč to nevyřešíte tak, že využijete funkci PVR toho settopboxu a nenahrajete na USB zařízení? Pak naprogramujete nahrávání jen v STB a problém s vypínáním je vyřešen.
Pokud trváte na současném nahrávání, napadá mě, že když vložíte do STB USB flashku a naprogramujete STB na nahrávání. STB se před začátkem nahrávání probudí a toho můžete využít k nahrávce na HDD v recorderu. Ale je to složitější, protože musíte naprogramovat dvě zařízení. A jak jsem už naznačil, nahrávka na USB v STB bude kvalitnější, než přes SCART kabel v recorderu.
Podle mě je to nastavení prvního časovače pro nahrávání na USB v režimu PVR. Teď je to nastavené tak, že vám to bude každý den nahrávat Primu od 18:55 po dobu 5 hodin a 10 minut.
To ano, ale pokud to nenastavím tak je stále zapnuty. Tak ho nastavím že vypne např. ráno 3,15, ale je nutné nastavit časovač 2. ( od 00,00 do 3,15)
V klasickém časovači vypne za max 120 min. od nast.
Zkuste ještě jednu věc. Najděte si v menu "tovární nastavení". Tím se vymažou všechna uživatelská nastavení, včetně naladěných kanálů. poté nalaďte a vyzkoušejte, jak se změnilo chování přístroje ohledně jeho samovolného vypínání.
Tak taková vychytávka by mne nenapadla, ale k čemu je to dobré? Buď na TV koukám, nebo nahrávám to je settopbox zapnutý, v jiných případech jej mám vypnutý a i kdybych jej zapoměl vypnout tak ten co používám ve své pracovně tak má pouhých 10W i s pohonem harddisku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.