Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchozí teplota ledničky Samsung

Od: psipek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, máme ledničku Samsung no-frost. Lednička jde výborně, pokud je nastavená teplota ledničky na 7°C a mrazák na -14°C, ale každý výpadek elektřiny nastaví teplotu na 3°C a -20°C. V ten moment v zóně pro zeleninu je velká zima a zelenina zmrzne a třeba okurky se musí vyhodit. Lze nastavit výchozí teplotu ledničky na mojí předvolenou?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vaši otázku by Vám nejlépe odpověděl servis.

Neuvedl jste jakou přesně lednici máte.

Také mám Samsung, ale "dvoudvéřovou"..a tímto problémem netrpí. Po výpadku proudu se nastavení teploty nezmění..a je stejné jako před výpadkem.

U Vaší lednice to zřejmě nepůjde, protože se po výpadku elektřiny nastaví do "výchozího továrního režimu".

Ale zase..jak často Vám vypadává elektřina?

psipek
hodnocení

Typ ledničky je Samsung RL40EGPS1/XEO, také je dvoudvéřová a elektřina u nás je vypadlá tak 9x ročně. Proto se mě nechce zeleninu 9x za rok vyhazovat.

Tak potom to vidím na UPSku k lednici..

Ale ten servis zkuste, třeba dostane nějaký nápad.

pavelv*

Taková UPS, aby utáhla start kompresoru u lednice se absolutně nevyplatí. I když možná ta elektronika udělá hladší průběh. Zkuste toho výrobce, třeba bude jen někde schovaná nějaká baterie co se vybila. Já osobně bych to řešil tak, že bych pouze samotnou elektroniku napojil na záložní baterii. Ale to už záleží jak ta lednice je složitá a jaké jsou Vaše, či nějakého známého znalosti.

psipek
hodnocení

JIž jsem servis zkusil, a uvidím co poradí. UPS je skoro docela drahá, na to aby to pouze drželo nastavení lednice. Ale jinak díky za rady.

takjan*

To je to neštěstí mít za každou cenu v každém vehiklu mikroprocesor

Procesor by ničemu nevadil, kdyby výrobce nešetřil a investoval do paměti za 15 Kč. Na kratší čas by stačilo i zálohování napájení samotného procesoru třeba jen jedním či dvěma knoflíkovými články.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Musím souhlasit s takjanem. Vy vlastníte ledničku,pardon chladničku, která je řízená elektronikou a snad i displejem. Nevím jak je to přesně u vašeho typu, ale je možné, že máte problém právě s elektronikou, která si nepamatuje předešlé nastavení a po restartu chladí na teploty od výroby.

hop®
hodnocení

0x
Jen mne napadlo, jak dlouho lednici mate a kdy jste problem zjistil? Nebylo by mozne vyrobek reklamovat?
doplněno 26.01.14 22:36: Hmm, a to se problem zacal objevovat ted, nebo Vam az ted vypimaji elektrinu? Ale to uz je asi jedno...
Pravdepodobne se jedna o konstrukcni zavadu, vyrobek je ale po zaruce, tak se s tim smirit nebo popremyslet nad tim zaloznim zdrojem.
Ja bych ale lednici prodal a koupil si nejakou funkcni. Asi bych prodelal par penez, ale mel bych klid misto toho abych mel nervy a cekal na dalsi vypadek elektriny...

psipek
hodnocení

0x
máme ji asi 5 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]