Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesvědčit rodiče?

Od: fdse odpovědí: 8 změna:

Ahoj chtěl bych hrozně hrát na elektrickou kytaru jednu jsem si našel, mám na ni prachy a chci si ji koupi ale rodiče říkají že ne. Nevíte co s tím?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Už jsem to dnes psal u jiného dotazu - je jednodušší dostat odpuštění než dovolení. Když ty prachy máš...

figurek*
hodnocení

2x

no já si myslím, že u tebe je to stejné, jako když někdo pořádně neumí jezdit na kole a chce si sednout na motorku.

Jakou máš kytaru teď a co a ni zahraješ? Ukaž fotky nebo video.

uska*
hodnocení

0x

To nevíme co s tím. Rodiče ti nesdělili nějaký pádný důvod , který jsi nám zamlčel?

cuca*
hodnocení

0x

No treba se boji, ze to neni spravna investice pro tebe.nebo se boji hluku, vis co to umi za randal.hraje dlouho, nebo ji proste chces, protoze momentalne si myslis, ze te to neomrzi, a pak se bude chudak valet v koute...

doplněno 25.01.14 21:01:

Spravne je hrajes dlouho?

hodnocení

0x
A z jakého důvodu, ti ji nechtějí dovolit? Já bych se asi nejvíc bála hluku.. Kde budeš zkoušet? Pokud na to máš prostory, aby to doma nikoho nerušilo a peníze sis vydělal sám, nevidím jiný důvod proč to zakazovat.
Řekni rodičům, že je lepší mít nějakého koníčka, než se poflakovat venku, pít a kouřit. Doma sekej latinu, ve škole dobrý prospěch.. Nebudou mít argument proč to zakazovat ;)
jofa*

Pusť toto rodičům a uvidíš jejich reakci. Kdyby jsi toto časem dokázal, tak ti ji koupím hned.

doplněno 25.01.14 22:04:

Tak ještě tohle.

hodnocení

0x
Poprvé nepíšeš, kolik je ti let.
Podruhé nevíme, zda už na kytaru třeba i obyčejnou španělku umíš hrát. Investovat do elektrické a zjistit po čase, že se na kytaru prostě nenaučíš a nenaučíš, to je škoda peněz.
Potřetí nevíme, zda máš zesilovač a reprobedny.
Čím to NE rodiče oddůvodňují?

host*
hodnocení

0x

Když už chceš kytaru koupit, tak se dívej, raď se, jaký typ koupit. Úplně levná je šmejd, drahá je zbytečně drahá, pokud nejsi profík, takže nějakou středně drahou, aby dobře hrála a dala se případně prodat. Dobrá elektrická kytara musí dobře znít i sama o sobě bez zesilovače. Musí ti padnout do ruky, dát se dobře "mačkat struny".

Další část investice je zesilovač s reproduktorem, tak zvané kombo. Na zkoušení doma je zbytečné nějaké veliké a výkonné. Pokud skupina chodí hrát do nějaké zkušebny, netahá svoje komba, ale jsou součástí pronájmu.

Dál je třeba si koupit dobré pouzdro (ne jen nějaký hadřík se zipem, zbytečné je drahé, takže nějaké tak akorát) a počítej i se strunama, i ty něco stojí. Takže koupení kytary není jenom kytara, ale všechno to kolem toho.

Hudba je krásná a umět hrát je dar i hodiny trpělivého cvičení. Jen pozor na špatné kamarády, prostředí a změny v životě, možná i v chování a změně stylu života, což je asi to, proč jsou rodiče oprávněně proti. Věř jim, že to s tebou myslí nejlépe, jak jen mohou. Záleží na tobě, jak chceš hudbu hrát, nebo jestli tě spíš láká určité prostředí, společnost a to s tím spojené a jaké máš životní cíle a co pro tebe má hra na kytaru znamenat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]