Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřeboval bych poradit, jaký satelitní přijímač pro Skylink. Budou ho využívat staří rodiče. Díval jsem se na nabídku Skylinku v akci MASCOM MC270HDIR, ale nevím. Nic náročného na ovládání a samozřejmě rozhodující je i cena.
Cena je sice podstatná, ale Proboha Mascom ne! Uživatelsky tak nepřívětivý přístroj jsem ještě nepotkal, špatně dekódovaly, některé dokonce neuměly naladit všechny programy, špatně reagují na dálkové ovládání.
Mohu se zeptat, který Mascom špatně dekódoval a který neuměl naladit všechny programy?
doplněno 26.01.14 18:02:@dexx
1) Tento přijímač jako ostatně většina přijímačů Mascom nemá integrovanou čtečku. Takže sám nic nedekóduje, takže těžko může špatně dekodódovat. Je to věc vloženého modulu. Asi jsi měl nekompatibilní modul či jsi neprovedl upgrade.
2) Pokuď ti nešel nějaký program naladit, tak za to určitě nemohl přijímač, pokuď jsi teda neměl vadný kus.
Satelitní technika mě živí přes 10let a značka Mascom patřila v jednu dobu mezi nejlepší přijímače, které dodnes bezproblémů fungují. Ale to byla doba SD. Ale ani dneší přijímače nejsou vyloženě špatné.
Je to ale naopak, než si myslíš. Vnitřek přístrojů dnes naopak bývá jiný i když z venku jsou stejné.
Nejvíce teď prodávám a montuji Technisat technistar sir. Kvalita za rozumnou cenu.
MC 2000HDI, ale ony jsou stejně v týhle cenový kategorii na jedno brdo, většinou je trochu jinej design a software a vnitřek je stejnej.
Když se tím živíš potom nechápu proč vůbec ten dotaz? Já mám na Mascomy svůj názor, který jsem zde prezentoval a nezměním ho. Mě to sice neživí, ale dělám montáže víc než často. Dekódováním jsem myslel hlavně HD programy při rychlých přechodech (rozkostičkuje je i na referenční značkové parabole, která má 1m a je pouze na astru 3 ) které dekóduje přístroj a ne čtečka nebo CI modul. V automatickém ladění mi např dva přístroje nenaladily vše ať jsem dělal co jsem dělal. Můj názor je, že Mascomy jsou prostě sra..ky a tomu odpovídá právě i cena. Zhruba za poslední rok jich bylo pět co šly na reklamace.
doplněno 26.01.14 18:16:Pardon nevšiml jsem si, že prvotní dotaz není od tebe...
jak správně uvádí kolega v linku nade mnou, docela solidní volba je Homecast. Mohu doporučit, protože také chytáme Skylink a tyto přijímače máme doma dva. Fungují už několik let. Nevýhodou ale je, že budete potřebovat dva ovladače. Jedním se zapíná televize, druhým satelitní přijímač. Ale i si myslím, že můžete být bez obav. Ovládání se naučíte hned, protože to není nic víc, než zapnutí obou přístrojů a navolení programu.
Ale doporučil bych vám spíše se porozhlédnout po jiném dodavateli, než je Skylink. Ten se k uživatelům nechová zrovna přátelsky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.