Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoradio - repro blbne

Od: pioner odpovědí: 3 změna:

Dobry den, mam autoradio pioneer, doted hralo vyborne, az prisly mrazy nevim co se stalo ale pri nizke hlasitosti mi vynecha jeden reproduktor a z druheho jede zvuk mene kvalitni - jakoby ze sluchatek. Kdyz zesilim volume, oba dva se chyti a krasne hraji, do te doby nez je zase na rade pomala a ticha pisnicka. Nezvlada to malou hlasitost. Jedinne co pomuze je, to poradne zesilit, pak je zase vsechno jak ma byt. Autoradio je v poradku - vyzkouseno ve vice autech a tam problem neni. Dekuji za vase nazory cim by to mohlo byt.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad je někde špatný kontakt u konektorů k repro - může to být i vlivem teploty. Zkuste konektory rozpojit a řádně spojit. Také by to mohl dělat potenciometr hlasitosti v rádiu - tak ho prostříknout Kontaktolem. Zdravím!

doplněno 25.01.14 10:44:

bmbx - mohu se zeptat, proč je Kontaktol špatný?

doplněno 25.01.14 11:33:

bmbx - děkuji za vysvětlení. Já jsem se s tímto nesetkal a zatím ho (léta) používám.

Neprostříkávat potenciometr kontaktolem, ale čistým benzínem, je to lepší...

doplněno 25.01.14 11:09:

Už se mi stalo, že odporovou dráhu zcela umyl a odstranil.

doplněno 25.01.14 12:04:

Nevím zdali potenciometr byl nějaký zmetek, ale každopádně čistý benzín, dle mého názoru, podává i lepší výsledky.

bob1*

Dobrý večer,máte vadné repro,je to úplně běžné na starších výrobcích.Nejlépe vyměnit ale také lze někdy opravit.Demontovat repro,podívat se na přívody od membrány ke kontaktům na repro. Jsou to měděné lanka,pletené a oxidují.Stačí je opatrně ! pocínovat ,nebudou už tak pružná ale bude to hrát.Někdy se měnily celé přívody ale to chce cvik. Co se týká Kontoxu a pod.tak potenc.zadřete nebo umyjete dráhu,zejména tahové zničíte,zadřou se pohyblivé části z plastu.Nejlépe rozdělat,umýt jen dráhy tech.benzínem,úplně nejlepší byla Diava na nábytek,čistí a je mastná,to potvrdí každý kdo tohle opravoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]