Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB B mini, existuje odolnější?

Od: hoummy* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, na internetu hledám jakostně lepší samici USB-B mini, která bude mít lepší vlastnosti (méně se opotřebí) při častím používání. Existuje něco jakostně lepšího než třeba to, co je k dispozici na TME? Cena nehraje zas tak velkou roli, seženu tuto součástku za 30 Kč, ale pokud bych sehnal za 400 Kč a byla by lepší budu rád. Nějaké návrhy nebo odkazy na e-hopy?

Děkuji za reakce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pouze obecně - dá se předpokládat, že pozlacené konektory jsou lepší.

A od dobrého výrobce. Tak, možná se zaměřit s výběrem takto. Zdravím!

doplněno 24.01.14 23:40:

Vyhledat se dá pod pojmem "usb b mini female".

laik*
hodnocení

0x

Odkaz na konkretni e-shop nemam, ale potvrzuji, ze ruzni vyrobci konektoru (nejen USB) vyrabeji konektory s ruznou trvanlivosti (poctu spojeni a rozpojeni).

Take jsem byl prekvapen, kdyz jsem se docetl, ze minimalni snad USB standardem pozadovany pocet spojovacich cyklu (pro konektor A?) je 500 a pochopitelne velka vetsina tech nejlevnejsich USB konektoru (tedy v podstate vsech tech, ktere jsou k videni na vsech tech beznych e-shopech, kde cena je pro kupujici jedinym rozhodovacim parametrem) jsou ty s temi garantovanymi 500 zasunutimi.

Pri brouzdani stranek nejakeho vyrobce (uz nevim ktereho) jsem ale narazil na konektory se zarucenym poctem rozpojeni 1500, takze kvalitnejsi konektory nekteri vyrobce urcite vyrabeji. Chce to proste podle me najit vyrobce a pak se teprve zacit rozhlizet po e-shopu, kdo USB konektory toho vyrobce nabizi.

Samozrejme muzes take napsat do TME, GES, GME, ... a zeptat se, jestli maji USB konektory se zarucenym vyssim poctem zasunuti. Nevim, jestli to ale budou vedet. Podle me to neni parametr, ktery pri vyberu dodavatele/vyrobce tech konektoru uprednostnuji, ale rad bych se mylil.

Zkus se take podivat na DigiKey.

laik*
Koukam ted v rychlosti na TME a maji tam konektory USB mini B spousty vyrobcu. Snad vsichni nabizeji alespon 1500 cyklu a prinejmensim tento nabizi 5000 cyklu. O moc lepsi uz to nebude. Nasel jsem jen, ze by se snad nejake USB konektory mely delat i s vydrzi 10.000 cyklu, ale nevim, jestli to jsou zrovna ty miniB.
hoummy*

Děkuji za radu, obebíšu výrobce, vypadá to dobře :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]