Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc zdroj a pohyb. čidlo

Od: prase1 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer ,chtěl bych se zeptat mám led pásky napájené pc zdrojem jde mi o to jestli můžu pořád takhle spínat pc zdroj nevadí to spínat bude tak max 10x za půl hodiny je to na schodech na chodbě takže moc pohybu tam nebude.Jinak čidlo s pc zdrojem funguje otestováno.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vím že neodpovím na otázku, ale nemůžeš jednoduše spínat jen led pásky a zdroj nechat jet trvale?

praivo*

S tím souhlasím. ATX zdroje rozhodně nejsou určeny k tak častému spínání.

zajixxx*

Ty ATX na takovéto věci nejsou nic moc, ani v jednom řešení ( spínat zdroj/nechat trvale..), hučení ventilátoru... etc. Nepovaluje se vám doma nějaký starší adaptér (od nabíječky na baterie... a pod?)

hodnocení

0x

Osobně doporučuji místo PC zdroje, raději průmyslový kvalitní zdroj. Bez ventilátoru, mě osobně jede doma nonstop. Mám 13,8V 200W na radiostanici. Ale pro vás např hadex.cz/...

zajixxx*

Vlku, a čím to pomůže když tazateli doporučíč místo spínaného zdroje další spínaný? Podle čeho soudíš že mu 40W bude stačit? Já to nevím, tazetel zapoměl uvést alespoň příkon pásků...

Šlo mi o variantu k tomu že by jel pc zdroj nonstop a rušil by ventilátorem. Já tu mám nonstop zapnutý onen 200W zdroj. Takže led pasky zapínám kdykoliv. A neruší mne ventilátor. Samozřejmě máš pravdu v tom, že nevíme jaký je příkon pásků.

pavelv*
hodnocení

0x

S takovouto frekvencí spínání to je opravdu slušná zátěž na zdroj. Vstupní obvody budou dosti trpět. Raději bych zvolil spínání led pásků až na sekundární straně, a do čidla tak rozvést sekundární napětí. V případě, že toto není možné, tak bych tam vložil nějaké relé. Místo zdroje by byla cívka relé a zdroj by běžel nonstop.Jeho výstup, případně signál PWR_ON u ATX zdroje, by pak spínalo relé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]