Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava trouby - špatný termostat

Od: vil odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, přetápí nám trouba, jako by termostat vůbec nefungoval. Tak jsem ho vyndal, že se poohlédnu po novém, ale nemůžu na internetu najít stejný typ. Je to Tecasa 16A/400V NT-253 35-270°C
Mužete mi prosím poradit jestli jsou použitelné i jiné termostaty? např. s jiným rozmezím teplot...

Díky moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Buď můžete kontaktovat servis příslušného výrobce, nebo se vykašlat na originální termostat a zvolit jakýkoli jiný který zvládne 16A/400V.

vybírat můžete tř/...

Jen Vám pak nemusí sedět popis teploty na "čudlíku"a bude asi potřeba to překalibrovat.

doplněno 03.03.14 14:30:

osobně bych vzal /...

hodnocení

2x

třeba tady:

nadeta.cz/...

kromě stejných elektrických parametrů

je dobré vybrat podobnou délku kapiláry i délku sondy (rozšířeného konce), řečeno jednoduše

u původního to snad je takto:

. délka kapiláry : 800 mm
· kapilára Ø: 3,1 mm
· sonda: 175 mm
· kontakty: 3

alfred-striegel.de/...

Ten odkaz jak koukám vede do německa. Küppersbusch má ale zastoupení i v čechách podle mě kvůli jazykové bariéře a ceně poštovného by stálo za to se obrátit přímo na ně. Ale co se týče cen jsou to hrozní vydřiduši. Když jsem sháněl topnou spirálu do jejich trouby, dopadlo to tak že jsem ji vzal sebou do krámu a koupil stejnou od bosche protože za cenu kterou oni chtěli by bylo půl trouby. Pokud by snad autor dotazu neměl daleko do HK rád poradím dva prodejce náhradních dílů na domácí techniku.
takjan*

Prodává se termostat originál do trouby. Pasuje na většinu typů. Ja to snad trochu unifikovaný

host*
hodnocení

0x

Když jsi ho vyndal, máš možnost ho vyzkoušet. Pokud nemáš ohmmetr nebo zkoušečku vodivosti, bývá u některých typů slyšet cvaknutí mikrospínače. Na webu se dají najít různé termostaty, například do sporáků Mora se dají běžně koupit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]