Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakované spínání pir čidla

Od: jarous65* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny,

Včera jsem instaloval venku 2 ks dvouvodičových pir čidel,místo dvou vypínačů(č.6´),která spínají 2 obyčejné žárovky 40W.Samozřéjmně jsem musel v krabici dráty propojit,ať dostanu i k druhému vypínači stálou fázi.Vše jsem připojil podle návodů,když jsem čidlo přes den zastínil ,seplo bez problému,po 1min. vyplo,vše OK.Boužel večer čidlo seplo,po 1min. vyplo a automaticky po asi 5 sec. opět zaplo,aniž by někdo v prostoru byl.To se děje pořád dokola,až jsem musel vypnout jistič,protože to spíná pořád dokola.Nic v okolí není,co by to spímalo,žárovka je tak min. 2m daleko.Dnes přes den zase vše OK.Je to dvouvodičové čidlo,(taková ta bradavka)bez možnosti regulace,která se montuje místo vypínače.Pokud někoho napadne nějaká chyba,kterou se dopouštím,budu rád za radu.Diky předem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hranol*
hodnocení

0x
A nesviti to na to cidlo? Nekdy to tak dela i kdyz zarovka pomaleji zhasina. Lepsi je mit to cidlo ve svetelnem stinu. A ono taky neprekryvaji se ta cidla? Muzou se i "hadat" pokud neni lepsi treba jedno kulate 360 jsou i s dosahem 12metru
doplněno 20.01.14 10:31: Cetl jsem ted pozorneji.. dvouvodicove?

Jestli se nemýlím, tak PIR reaguje na teplo (ne na světlo). Spíše bych se podíval, jestli tam někde není zdroj tepla (třeba proudění vzduchu). Na chalupě mi to rozsvěcel teplý vítr nebo nedaleký oheň *sok*

jarous65*
hodnocení

Tak dnes jsem zkusil jedno čidlo odmontovat a funguje to jak má.Zítra,pokud bude čas,namontuji ho znovu a odmontuji to druhé.Uvidím ,co se bude dít.Čidla na sebe nevidí,jedno je u domovních dveří a druhé u branky.Nic ,co vyzařuje teplo tam není,teď mám pryč to u branky,pak to přehodím a uvidím,jestli to není náhodou v čidle.Pokud to bude spínat samovolně,,vyměním ho za to u dveří.Pak dám vědět.

zabu
hodnocení

0x

Nemáte někde nablízku, naproti jednomu z těch čidel skleněnou tabuli(výloha, velké okno)? Sklo totiž velice ochotně odráží IR záření. Tak jestli se čidlo nechytá na vlastní horkou-vychládající žárovku.

jarous65*
hodnocení

Nemám tam opravdu nic,co by sálalo teplo,ani odraz.Jedna žárovka,na které čidlo vidí,je néjmíň 2m daleko a ještě je ve vysicí lucerně,.A na to to zrovna funguje dobře.To druhé je jen do volného prostoru, teď je odpojené,možná se ty dvě nějak nesnesou.Možná zítra se mi podaří čidla přehodit,pak dám vědět

jarous65*
hodnocení

Tak jsem znovu oba zapojil a opět to samo spínalo.Když jsem jeden odpojil(bylo jedno který),šlapalo to dobře,ale oba najednou né.Takže to vyřeším následovně:Nechám zapojené oba dva ty dvě světla přeruším a každý bude spínat zvlášť jedno světlo.Nic jiného mne nenapadá.

Zvědavost: jak to dopadlo?

jarous65*
hodnocení

Zdravím,dopadlo to,jak jsem napsal výše. V krabici jsem je rozpojil a každé světlo zapojil zvlášť na čidlo.Takže mi spínají každé samostatně ,jak jde člověk od branky do domu,nebo opačně.A je po problému!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]