Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nemáte doma někdo tohle? X4-TECH TU-1000 HIFI-TUNER.
Nebo nějaký jiný, o kterém byste prohlásili, že je to špička za dobrou cenu?
Říkám špička třeba za 10 000. Ale je to absolutní pravda, nedá se to poslouchat, souhlasím s těmi, kteří to taky tvrdí. Jen mne překvapilo, jakmile pustím styl country, jedině z toho mám dojem příjemného a barevného zvuku.
martincakl:
kritéria a normy na označení zařízení nejsou zdaleka tak přísná aby se nemohlo označit FM vysílání jako Hi-Fi. Poněkud si pletete pojmy ![]()
Tak jinak - jedna věc je špičkové zařízení a druhá věc je levné zařízení, které je označeno Hi-Fi a světe div se ono to Hi-Fi je
. V dnešní době totiž není problém parametry Hi-Fi splnit. Prostě podstata Hi-Fi spočívá ve splnění minimálních parametrů. Takže si pletete jednu zásadní věc - dřív to bylo dost náročné tyto parametry splnit, takže výrobky označené Hi-Fi byly opravdu špice, dnes to takový problém není a splňuje to kde co, tudíž logicky jsou výrobky, které jsou podstatně kvalitnější
Nepsal jsem nic o pletení norem ![]()
Ale já to myslím jinak..
K čemu tuner (ať již s označením HiFi nebo bez), když to co se do "éteru" pouští z většiny vysílacích pracovišť soukromých, ale i "veřejnoprávních" rádií nemá s "vysoce věrným" poslechem nic společného.
Prakticky 95% vysílání je totálně przněno ať již neskutečnými ekvalizačními křivkami, tak různými expandery a limitery.
Tudíž je úplně jedno, jaký tuner k poslechu těchto stanic posluchač použije. Tak jako tak to bude s původní nahrávkou pramálo společného.
doplněno 19.01.14 14:31:A jinak ano...Samozřejmě že dnes je HiFi označeno lecos.
Ovšem když proti 90% dnešní produkce označené "HiFi" postavím namátkově vybrané HiFi zařízení 30 let staré, nejsem si zcela jist, jak by ve slepém testu výsledek dopadl.
Myslím tím to co je běžně v obchodech typu Datart, Alza, Okay atd.
P.S.: právě se dívám do katalogu na zesilovač Mark Levinson a repro Sonus Faber...cena lehce pod 1mil Kč..Světe div se, označení HiFi nikde není...ani ne přístrojích, ani nikde v prospektu jsem ho nenašel.
A přesto je to tak nějak zcela jistě "více HiFi" než onen tuner za 2500Kč, což?
Takže podle norem je dnes HiFi i rádio od "Ťonga", ale poslouchat se to nedá.
Jasně, takže když už je podle vás 95% vysílání przněno, tak je nejlepší to poslouchat na reproduktoru mobilního telefonu, že? To je opravdu logika ![]()
Ostatně proč ne, když velké většině lidí to stačí, pak se objeví někdo kdo si chce koupit něco za 2500Kč a bude to mít trochu solidní zvuk a vy máte ty své fajnšmekrovské řeči a rozmlováte to
![]()
Nikde jsem neřekl co mi podsouváte.
Jen si myslím, že je lhostejné, zda si tazatelka koupí tuner za 2500Kč, nebo za 20000Kč.
Nic víc, nic méně.
doplněno 19.01.14 15:50:Tak znova...
Opakuji můj názor, který jsem pro zjednodušení velmi zjednodušil a zkrátil:
Je lhostejné, zda si tazatelka koupí tuner za 2500Kč, nebo za 20000Kč...významný rozdíl v kvalitě poslechu nebude patrný.
O DIN 45500 jsem se ani nezmínil...Tuto normu splňovala většina masové produkcce již v roce 1990.
Z dotazu je celkem pochopitelné ...špička za dobrou cenu....a cenová relace je dána odkazem ![]()
Víceciferné částky jste sem zatáhl zase nesmyslně vy jak bývá vaším zvykem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.