Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nemáte doma někdo tohle? X4-TECH TU-1000 HIFI-TUNER.
Nebo nějaký jiný, o kterém byste prohlásili, že je to špička za dobrou cenu?
Říkám špička třeba za 10 000. Ale je to absolutní pravda, nedá se to poslouchat, souhlasím s těmi, kteří to taky tvrdí. Jen mne překvapilo, jakmile pustím styl country, jedině z toho mám dojem příjemného a barevného zvuku.
martincakl:
kritéria a normy na označení zařízení nejsou zdaleka tak přísná aby se nemohlo označit FM vysílání jako Hi-Fi. Poněkud si pletete pojmy
Tak jinak - jedna věc je špičkové zařízení a druhá věc je levné zařízení, které je označeno Hi-Fi a světe div se ono to Hi-Fi je . V dnešní době totiž není problém parametry Hi-Fi splnit. Prostě podstata Hi-Fi spočívá ve splnění minimálních parametrů. Takže si pletete jednu zásadní věc - dřív to bylo dost náročné tyto parametry splnit, takže výrobky označené Hi-Fi byly opravdu špice, dnes to takový problém není a splňuje to kde co, tudíž logicky jsou výrobky, které jsou podstatně kvalitnější
Nepsal jsem nic o pletení norem
Ale já to myslím jinak..
K čemu tuner (ať již s označením HiFi nebo bez), když to co se do "éteru" pouští z většiny vysílacích pracovišť soukromých, ale i "veřejnoprávních" rádií nemá s "vysoce věrným" poslechem nic společného.
Prakticky 95% vysílání je totálně przněno ať již neskutečnými ekvalizačními křivkami, tak různými expandery a limitery.
Tudíž je úplně jedno, jaký tuner k poslechu těchto stanic posluchač použije. Tak jako tak to bude s původní nahrávkou pramálo společného.
doplněno 19.01.14 14:31:A jinak ano...Samozřejmě že dnes je HiFi označeno lecos.
Ovšem když proti 90% dnešní produkce označené "HiFi" postavím namátkově vybrané HiFi zařízení 30 let staré, nejsem si zcela jist, jak by ve slepém testu výsledek dopadl.
Myslím tím to co je běžně v obchodech typu Datart, Alza, Okay atd.
P.S.: právě se dívám do katalogu na zesilovač Mark Levinson a repro Sonus Faber...cena lehce pod 1mil Kč..Světe div se, označení HiFi nikde není...ani ne přístrojích, ani nikde v prospektu jsem ho nenašel.
A přesto je to tak nějak zcela jistě "více HiFi" než onen tuner za 2500Kč, což?
Takže podle norem je dnes HiFi i rádio od "Ťonga", ale poslouchat se to nedá.
Jasně, takže když už je podle vás 95% vysílání przněno, tak je nejlepší to poslouchat na reproduktoru mobilního telefonu, že? To je opravdu logika
Ostatně proč ne, když velké většině lidí to stačí, pak se objeví někdo kdo si chce koupit něco za 2500Kč a bude to mít trochu solidní zvuk a vy máte ty své fajnšmekrovské řeči a rozmlováte to
Nikde jsem neřekl co mi podsouváte.
Jen si myslím, že je lhostejné, zda si tazatelka koupí tuner za 2500Kč, nebo za 20000Kč.
Nic víc, nic méně.
doplněno 19.01.14 15:50:Tak znova...
Opakuji můj názor, který jsem pro zjednodušení velmi zjednodušil a zkrátil:
Je lhostejné, zda si tazatelka koupí tuner za 2500Kč, nebo za 20000Kč...významný rozdíl v kvalitě poslechu nebude patrný.
O DIN 45500 jsem se ani nezmínil...Tuto normu splňovala většina masové produkcce již v roce 1990.
Z dotazu je celkem pochopitelné ...špička za dobrou cenu....a cenová relace je dána odkazem
Víceciferné částky jste sem zatáhl zase nesmyslně vy jak bývá vaším zvykem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.