Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podsvicena nebo nepodsvicena ctecka?

Od: valii* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli je lepší podsvicena nebo nepodsvicena ctecka a proc? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

0x

Dobrý den, vlastním základní model nepodsvícené čtečky. Je to opravdu jako kniha, musíte číst pod lampičkou, případně dokoupit lampičku se skřipcen přímo na čtečku. Podsvícená má výhodu v tom, že můžete číst i v úplné tmě, jako na tabletu nebo telefonu, každopádně při použití podsvícení počítejte s kratší výdrží baterie a nepočítejte, že osvětlení je rovnoměrné jako na lcd/oled panelech. Mě osobně vyhovuje čtečka bez podsvícení, přijde mi to takové přirozenější a když dlouhou dobu koukám do něčeho, co svítí, slzí mi oči.

valii*
hodnocení

Děkuji pěkně :)

hodnocení

0x

Za mě e-ink podsvícená. Má vlastnosti "papírové" čtečky, kdy přes den samozřejmě podsvícení nebudete využívat. Ale ve tmě je ekonomičtější podsvícení samotné čtečky než si svítit lampičkou, navíc někde ani není přisvětlení moc reálné.

Podsvícení je tedy "něco navíc", je na vás, jestli si myslíte, že je využijete nebo ne :)

valii*
hodnocení

Takze pokud sem to dobre pochopila že podsvícení jde i vypnout a zapnout? :)

tomibender*

Přesně tak :)

E-Inkový displej není LCD displej notebooků / tabletů, které bez podsvitu nic nezobrazují. Podsvit je u E-knihy opravdu jen pro čtení ve špatných světelných podmínách až tmy. Proto lze zapnout / vypnout. Na otázku co je lepší lze odpovědět, že čtečka s podsvitem, jak je zmíněno výše je to bonus navíc...

hodnocení

0x

Nepodsvícený e-ink nejlépe simuluje to, na co jsme všichni (a hlavně naše oči) zvyklí, tj. normální knihu. E-ink s osvětlením není podsvícení, ale používá se horní průhledná vrstva s ledkama po stranách, která ten e-ink vlastně osvětluje sezhora.

Já mám na čtečce led-lampičku se skřipcem z IKEA za 39 Kč a taky vyhovuje :)

Samozřejmě, že to není podsvit v pravém slova smyslu, ale spíš "nadsvit", ale říká se tomu tak :)

hodnocení

0x

Měl jsem jednoho z prvních kindlů bez světla, později byla možnost levného Kindla paperwhite a je to paráda...

Dnes čtečku bez osvětlení jedině nepříteli... ale zase je to dle čtecích míst... většinu času čtu v příšeří takže asi tak...

Na youtube je xy srovnávacích videí kde lze dost vidět...

Kdo čte večer před spaním, určo je lepší dát kačku navíc za osvětlení...

Kdo čte ve dne, nebo tam kde je většinou dost umělého světla to snad ani nepotřebuje...

Ale i za dobrého světla to přisvětlení zařídí lepší viditelnost...

Pokud je možnost tak v nejednom větším obchoďáku to dnes prodávájí, stačí říct a rozdíl mohou ukázat...

Vyzkoušet to na vlastní kůži je asi to úplně nejlepší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]